Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan, exploitatieplan en beeldkwaliteitsplan Schokkerhoek

Logo Urk

 

Burgemeester en wethouders van Urk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 29 juni 2017 het CHW bestemmingsplan met verbrede reikwijdte Schokkerhoek (hierna: bestemmingsplan Schokkerhoek), het exploitatieplan Schokkerhoek en het betreffende beeldkwaliteitsplan heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling die het mogelijk maakt om woningbouw, (maatschappelijke) voorzieningen, ontsluiting en bedrijvigheid te realiseren op de gronden gelegen tussen het bedrijventerrein Zwolsehoek, de Domineesweg, Karel Doormanweg en de Urkervaart. Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van het geldende bestemmingsplan Waterschapwijk (welke dateert uit 2007). De gebruiks- en bouwontwikkelingsmogelijkheden komen in grote lijnen overeen met de mogelijkheden zoals die in het thans nog geldende bestemmingsplan zijn opgenomen.

Exploitatieplan

Tevens heeft de gemeenteraad een exploitatieplan Schokkerhoek vastgesteld. Dit exploitatieplan heeft betrekking op nagenoeg het gehele gebied van het bestemmingsplan Schokkerhoek. In dit exploitatieplan staat onder meer beschreven welke exploitatiebijdragen grondeigenaren moeten betalen aan de gemeente wanneer zij op hun grond een bouwplan realiseren (of door een ander een bouwplan laten realiseren).

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan omschrijft de beoogde visuele uitstraling van de gebouwen en de openbare ruimte van het gebied Schokkerhoek. In het beeldkwaliteitsplan wordt een verband gelegd tussen de bestaande karakteristieken en kwaliteiten van een gebied en nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. De in het plan geformuleerde eisen en aanbevelingen worden gehanteerd als toetsingskader bij de omgevingsvergunningverlening van bouwplannen in het gebied.

Wijzigingen bestemmingsplan

Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzingen in het plan doorgevoerd. De wijzigingen kwamen met name voort uit de ingediende zienswijzen. Voor een gedetailleerd en compleet overzicht van deze wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van zienswijzen’ en de lijst met wijzigingen welke een bijlage betreft van het raadsbesluit van 29 juni 2017.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Schokkerhoek met verbrede reikwijdte, het exploitatieplan Schokkerhoek en het beeldkwaliteitsplan Schokkerhoek liggen van vrijdag 4 augustus 2017 en met donderdag 14 september 2017 ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het Gemeenteportaal, eenheid Dienstverlening, Singel 9 te Urk.

Digitaal raadplegen

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan Schokkerhoek zijn digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Urk, onder ‘wonen, verkeer en veiligheid/bestemmingsplannen’. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan Schokkerhoek is: NL.IMRO.0184.BP2016SCH-0301 en van het exploitatieplan Schokkerhoek: NL.IMRO.0184.EP2016SCH-0301.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie). Het beeldkwaliteitsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Urk, onder ‘wonen, verkeer en veiligheid/bestemmingsplannen’.

Beroep en voorlopige voorziening

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het genomen besluit geldt dat gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • -

    iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan c.q. ontwerp-exploitatieplan;

  • -

    iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan c.q. ontwerp-exploitatieplan; of

  • -

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

 

Op dit besluit is de (afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de) Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Tevens moet ik het in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en exploitatieplan treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Urk, 3 augustus 2017

Burgemeester en Wethouders van Urk

 

Naar boven