Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan KPN locatie

Logo Velsen

Aankondiging

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Velsen in zijn vergadering van 20 juli 2017 het bestemmingsplan “KPN locatie” (idn: NL.IMRO.0453.BP0706KPNLOCATIE1-R001) gewijzigd heeft vastgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan “KPN locatie” heeft hieraan voorafgaand vanaf vrijdag 17 maart 2017, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn twee zienswijzen ingediend.

Aanleiding

Het bestemmingsplan ‘KPN locatie’ is uitgevoerd conform eerdere besluitvorming van het college en gemeenteraad. Met het bestemmingsplan KPN locatie wordt voorzien in de ontwikkeling van een supermarkt en 57 woningen verdeeld over 2 woontorens met de daarbij behorende parkeerplaatsen.

D e zienswijzen

Er zijn 2 zienswijzen ontvangen. De eerste was ingediend door een omwonende die aangaf bezwaar te hebben tegen de ontwikkeling vanwege de toename van geluid en de overlast daarvan. Mede vanwege deze zienswijze is nader geluidsonderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek gaven geen aanleiding het plan gewijzigd vast te stellen.

De tweede zienswijze was van een supermarktketen die de vestiging van een nieuwe supermarkt als bedreiging voor zijn bedrijfsvoering ziet. Ook deze zienswijze heeft geen aanleiding gegeven het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

De wijzigingen tussen het ontwerp en de vaststelling betreffen uitsluitend het 2 meter naar het zuiden, haaks op de Lange Nieuwstraat verplaatsen van de bestemming “Gemengd” met alle bijbehorende vlakken en aanduidingen.

Ligging plangebied

Het plangebied wordt omsloten aan de noordzijde door de Lange Nieuwstraat, aan de oostzijde door de Spaarnestraat, aan de zuidzijde door de Petrakerk en aan de westzijde door de Merwedestraat.

Plan inzien

Krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het vastgestelde bestemmingsplan "KPN locatie" voor een ieder met ingang van 4 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage.

Gemeentehuis, Dudokplein 1, IJmuiden.

Centrale bibliotheek, Dudokplein 16, IJmuiden.

Digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op dit besluit is afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt onder andere in dat bij een beroep tegen het raadsbesluit:

  • 1.

    de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;

  • 2.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

  • 3.

    deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep indienen. Met ingang van de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen binnen zes weken beroep worden ingediend bij de Raad van State.

Voor zover bezwaren bestaan tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan door belanghebbenden daartegen eveneens beroep worden ingediend binnen de hier bovengenoemde termijn. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven