VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN EN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING Windturbinepark Kabeljauwbeek 2016

Logo Woensdrecht

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project "Windturbinepark Kabeljauwbeek", met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

 

  • 1.

    De gemeenteraad heeft op 15 december 2016 het bestemmingsplan "Windturbinepark Kabeljauwbeek 2016" (NL.IMRO.0873.BUITxBP131xHERZx12-VG01) gewijzigd vastgesteld;

  • 2.

    Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2016 de gevraagde omgevingsvergunning verleend voor het project "Windturbinepark Kabeljauwbeek 2016". De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteit(en) bouwen, uitrit aanleggen of veranderen, weg aanleggen of veranderen, inrichting oprichten of veranderen (milieu) en werk of werkzaamheden uitvoeren.

 

 

Plangebied

Het plangebied betreft de kadastrale percelen OSD00 G146, OSD00 G164, OSD00 G157, OSD00 G187, OSD00 G194, OSD00 G194, OSD00 G196, OSD00 G197, OSD00 G198, OSD00 G240, OSD00 G241, OSD00 G261, OSD00 G262, OSD00 G291, OSD00 G292, OSD00 F103.

Het plangebied is gelegen in de Vijdtpolder en de Nieuwe Zuidpolder, ten westen van de A4 en juist ten noorden van de landsgrens.

 

 

Inhoud

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken de bouw van 5 windturbines, inclusief bijbehorende voorzieningen zoals een bouw- en onderhoudsweg, mogelijk.

 

 

Coördinatie

Op 13 juni 2013 heeft de gemeenteraad de "Coordinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht" vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Bij bovengenoemde besluiten is deze coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing.

 

 

Inzien

De bovengenoemde besluiten liggen gecoördineerd als één besluit met ingang van 27 januari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis te Hoogerheide tijdens openingstijden. Na afspraak via het algemene telefoonnummer 14 0164 kan het besluit en de bijbehorende stukken ook worden ingezien buiten openingstijden.

Daarnaast is het besluit met bijbehorende stukken te vinden op www.woensdrecht.nl onder de bekendmakingen. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

 

Reageren

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door iedere belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de ontwerp besluiten kenbaar te maken.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dit geldt ook voor de omgevingsvergunning.

Informatie omtrent de uitvoering van het project kunt u vinden op www.eneco.nl/kabeljauwbeek.

 

Hoogerheide, 25 januari 2017

Naar boven