Dressuurwedstrijd te Peize

Logo Noordenveld

Kenmerk: Z17/02001

Overwegingen

Op 27 augustus  2017 vinden er dressuurwedstrijden plaats op het evenemententerrein aan de Brinkweg in Peize. Op dit evenement worden 500 bezoekers verwacht. Omdat hulpverleningsdiensten vrije doorgang moeten hebben in geval van calamiteiten en de Brinkweg niet voldoende breed is, moet worden voorkomen dat er veelvuldig geparkeerd wordt op de Brinkweg. Voor de veiligheid op de weg (artikel 2, lid 1 onder a Wegenverkeerswet 1994) is het daarom noodzakelijk om op het gedeelte van de Brinkweg, gelegen tussen de Molenweg en de Oude Velddijk, tijdelijk een parkeerverbod in te stellen.

Vereiste verkeersbesluit

Voor de plaatsing van borden E01 moet, op grond van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 in samenhang met artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, een verkeersbesluit worden genomen.

Overleg politie

Omtrent verkeersmaatregelen bij kleine en middelgrote evenementen heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van de politie, district Drenthe. Deze is hiermee akkoord.

Besluit

Op grond van bovenstaande hebben burgemeester en wethouders besloten een parkeerverbod in te stellen op het gedeelte van de Brinkweg te Peize, gelegen tussen de Molenweg en de Oude Velddijk, door het plaatsen van borden  E01 RVV 1990.

De verkeersmaatregel geldt op  27 augustus 2017 van 07.00 uur tot 18.00 uur of zoveel langer of korter als nodig is:

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden.

Is het besluit voor u nadelig en kunt u de afloop van de bezwaarprocedure niet afwachten, dan kunt u, als u een bezwaarschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 DA Groningen.

 

Naar boven