Ontwerpbestemmingsplan ‘Sint Anthonis, Breestraat 30’

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Sint Anthonis, Breestraat 30’ met identificatienummer NL.IMRO.1702.1BPbreestraat30-ON01 inclusief alle bijlagen ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan betreft het mogelijk maken van twee appartementen op de begane grondvloer van het voormalige postkantoor (later apotheek) aan de Breestraat 30 te Sint Anthonis.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen. De reden hiervoor is dat de voorkeursgrenswaarde voor de appartementen wordt overschreden vanwege wegverkeerslawaai op de Breestraat.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief alle bijlagen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van dinsdag 1 augustus gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder zijn ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje inwoners/regelgeving/bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn kan door een ieder een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze kenbaar worden gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Sint Anthonis, postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis.

De gemeenteraad behandelt de zienswijze bij het voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders beslissen op de aanvraag ontheffing hogere grenswaarde.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie & Ontwikkeling via telefoonnummer (0485) 388 888.

Sint Anthonis, 31 juli 2017

Naar boven