Wet geluidhinder, Hogere Grenswaarden

Logo Haarlemmermeer

In het kader van het bestemmingsplan Buitengebied Noord IJweg 449 , dienen Hogere waarden wegverkeerslawaai te worden vastgesteld voor de realisatie van een vervangende woning op het perceel IJweg 449 te Boesingheliede.

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van de omgelegde A9 en de IJweg de voorkeursgrenswaarde voor het wegverkeerslawaai wordt overschreden op de gevels van de nieuw te realiseren bebouwing. De hoogst berekende geluidsbelasting bedraagt voor de omgelegde A9 58 dB, voor de overige wegen bedraagt deze 56 dB. De wettelijk maximaal vast te stellen toelaatbare grenswaarde voor deze ontwikkeling bedraagt respectievelijk 63 dB en 68 dB. Deze waarden worden niet overschreden.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer hebben voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld. 

Vanaf 28 juli a.s. ligt het besluit met bijlage(n) gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 09.00 -13.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852

 Een belanghebbende kan op grond van het bepaalde in art. 20.1, lid 1 juncto lid 3 van de Wet milieubeheer gedurende zes weken na deze bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven