Gemeente Gooise Meren - Bussum - Nieuwe Hilversumseweg - aanwijzen blauwe zone parkeren voor zeven parkeerplaatsen bij de begraafplaats

Logo Gooise Meren

VB 2017-30

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Medewerkers van de begraafplaats hebben aan dat het de laatste tijd steeds drukker wordt met het parkeren in de bermen van de Nieuwe Hilversumseweg. Regelmatig staan de bermen en de parkeervakken bij de ingang van de algemene begraafplaats vol met auto’s van forenzen/treinreizigers. Dat heeft als gevolg dat bezoekers van de begraafplaats meer moeite moeten doen om de begraafplaats te bezoeken en zeker bij uitvaarten is het lastig om een parkeerplaats te vinden. Wij hebben het verzoek gekregen om voor de entree van de begraafplaats een aantal parkeerplaatsen aan te wijzen als parkeerplaatsen met een parkeerduurbeperking (blauwe zone).

 Doelstelling verkeersbesluit

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

het zo veel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. 

Overwegingen

De begraafplaats ligt vlak bij het station Bussum Zuid. Begin dit jaar is in de wijk vergunninghoudersparkeren ingevoerd. Door de situering naast het station en een vergunninghoudersgebied is dit het enige gedeelte waar men vrij kan parkeren. Bezoekers van de begraafplaats moeten de mogelijkheid hebben om nabij de begraafplaats te kunnen parkeren. Een parkeerduur van maximaal 2 uur moet voldoende zijn voor deze locatie. 

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden. 

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws. 

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om

 

  • 1.

    een blauwe zone aan te wijzen voor de zeven parkeerplaatsen bij de begraafplaats aan de Nieuwe Hilversumseweg in Bussum

  • 2.

    Dit aan te gegeven door het plaatsen van een blauwe belijning aan de straatzijde van de zeven parkeervakken en het bord E10 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord met daarop de maximale parkeerduur staat aangeven: max 2 uur. 

    Tekening

    Op de tekening met tekeningnummer VB 2017-30 staat de locatie van de blauwe zone weergegeven.

     

    Bussum, 14 juni 2017

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. I. Keuning

    Afdelingshoofd BORG

     

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven