Gemeente Gooise Meren - Bussum - Intrekken parkeerverbod op de Nieuwe Hilversumseweg, tussen de Gooibergstraat en de Meijerkamplaan, aan de westzijde van de rijbaan

Logo Gooise Meren

VB 2017-07

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Op 2 mei 2016 is vergunninghoudersparkeren ingevoerd in de Zuid-West schil (gebied ten zuiden van Bensdorp in het Spiegel. De grens van dit gebied ligt op de Gooibergstraat. Op de Nieuwe Hilversumseweg ten zuiden van de Gooibergstraat en op de Iepenlaan ten zuiden van de Nieuwe Hilversumseweg is parkeren zonder vergunning mogelijk. Als gevolg van de invoering van vergunninghoudersparkeren is het hier drukker geworden en is destijds besloten een parkeerverbod in te stellen op de Nieuwe Hilversumseweg tussen de Gooibergstraat en de Meijerkamplaan aan de westzijde van de rijbaan.

Nu met ingang van 15 maart 2017 het vergunninghoudersparkeren is uitgebreid en ook dit wegvak is toegevoegd aan het vergunninghoudersparkeren is de parkeerdruk afgenomen en het parkeerverbod niet meer noodzakelijk.

 Doelstelling verkeersbesluit

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

het zo veel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. 

Overwegingen

Met ingang van 15 maart 2017 is het vergunninghoudersparkeren uitgebreid en ook dit wegvak is toegevoegd aan het vergunninghoudersparkeren. Nu parkeren alleen bewoners/bestemmingsverkeer op dit wegvak. Er is voldoende plaats om aan beide zijden te parkeren en de doorgang te bevorderen De situatie wordt dan weer zoals vóór 2 mei 2016.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden. 

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws, Muider Nieuws en het Bussums Nieuws. 

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om

 

  • 1.

    het parkeerverbod op de Nieuwe Hilversumseweg tussen de Gooibergstraat en de Meijerkamplaan aan de westzijde van de rijbaan op te heffen.

  • 2.

    Dit aan te geven door het bord E01 uit bijlage 1 van het RVV - dat op de Nieuwe Hilversumseweg staat - te verwijderen. 

    Bussum, 13 juni 2017

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. I. Keuning

    Afdelingshoofd BORG

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven