Ontwerpbestemmingsplan Scholenbouw Waddinxveen Noord en het ontwerp addendum op de welstandsnota

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders hebben op 18 juli 2017 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Scholenbouw Waddinxveen Noord’ en het ontwerp addendum op de Welstandsnota voor deze locatie.

Met het bestemmingsplan ‘Scholenbouw Waddinxveen Noord’ wordt de ontwikkeling van een nieuw schoolgebouw, waarin onder andere de Koning Willem-Alexanderschool en de Regenboogschool worden gevestigd, mogelijk gemaakt.

Situering plangebied

Ontwerpbestemmingsplan ‘Scholenbouw Waddinxveen Noord’

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage heeft van 18 mei tot en met 14 juni 2017 ter inzage gelegen en op 1 juni 2017 heeft een inloopavond plaatsgevonden. Voor de bewoners van de appartementen aan de Willem de Rijkelaan heeft daarnaast een extra informatieavond plaatsgevonden op 28 juni. Op deze extra informatieavond is de locatie van de scholen besproken. Mede naar aanleiding van de informatieavond van 28 juni 2017 is de locatie van de school gewijzigd. De scholenbouw wordt nu noordwestelijker voorzien dan in het voorontwerpbestemmingsplan is opgenomen.

Het bestemmingsplan is daarnaast ook op een aantal punten aangepast naar aanleiding van de binnengekomen inspraakreacties en de reacties van vooroverlegpartners. Tevens zijn er ambtshalve wijzigingen aangebracht. Alle ingekomen reacties zijn geanonimiseerd, samengevat en beantwoord in de bijgevoegde ‘Nota inspraak en vooroverleg’. Tevens is in deze nota een overzicht gegeven van de aanpassingen die zijn doorgevoerd naar aanleiding van vooroverleg en ambtshalve wijzigingen.

Raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Scholenbouw Waddinxveen Noord’ en het ontwerp addendum op de welstandnota worden met ingang van 27 juli 2017 gedurende zes weken (tot en met 6 september 2017) ter inzage gelegd op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Ook kunt u het plan inzien via gemeentelijke website: http://www.waddinxveen.nl/bestuur/bestemmingsplannen-en-milieueffectrapportages_42485/, onder het kopje ‘Momenteel ter inzage’. Een andere mogelijkheid voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan is via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0627.BPschoolnoord-0301).

Zienswijzen

U kunt tot en met 6 september 2017 schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Broeke via telefoonnummer 140182. Alle tijdig binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, mevrouw N. Broeke, telefoonnummer 140182 of via het e-mailadres n.broeke@waddinxveen.nl.

Waddinxveen, 26 juli 2017

Naar boven