BESTEMMINGSPLAN ROOSENHORST GEWIJZIGD VASTGESTELD

Logo Voorschoten

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Voorschoten op 6 juli 2017 het bestemmingsplan Roosenhorst heeft vastgesteld.

Het plangebied van Roosenhorst ligt in de Duivenvoordecorridor. De kwaliteiten van dit gebied zijn in de loop der jaren onder druk komen te staan. Om de kwaliteiten in dit gebied te herstellen is dit bestemmingsplan gericht op :

- herstel van de openheid

- versterken van de cultuurhistorische kwaliteit

- versterken van de natuurwaarden

- vergroten van de recreatieve toegankelijkheid

 

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is er planologische ruimte geschapen om op de voormalige glastuinbouwgebieden een rode kostendrager te realiseren. Locatie Roosenhorst is aangewezen als een locatie waar woningbouw gerealiseerd mag worden.

Doel van dit bestemmingsplan is voor het plangebied een ruimtelijk sturingskader te bieden dat gericht is op de gewenste herontwikkeling.

Gedurende zes weken, vanaf 25 augustus tot en met 6 oktober 2017, ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. Het plan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit en bent u belanghebbende? Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende de termijn van terinzagelegging gemotiveerd tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een afschrift van het besluit waartegen het beroep zicht richt dient te worden meegezonden.

Geen beroep kan worden ingesteld door de belanghebbende die tegen het ontwerp geen zienswijze naar voren heeft gebracht of aan wie redelijkerwijs verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingebracht.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking van het besluit tot gevolg. Daarvoor kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Burgemeester en wethouders van Voorschoten

 

Voorschoten, 24 augustus 2017

 

Naar boven