Gemeente Uithoorn - Verkeersbesluit voorrangsregeling Noorddammerweg/Iepenlaan (Park) - De Kwakel

Logo Uithoorn

Uithoorn, kenmerk 2017-036578

Burgemeester en Wethouders van Uithoorn;

Formeel kader

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle gemeentelijke wegen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de, namens de politiechef politieregio Amsterdam, gemandateerde specialist van het team Verkeersadvisering over dit verkeersbesluit.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Motivering

In de Iepenlaan is een nieuw park gerealiseerd welke in deze (3e) fase een uitrit heeft gekregen aansluitend op de Noorddammerweg. Ook voor de overige uitritten van het park is een voorrangsregeling ingesteld waarbij verkeer vanuit het park voorrang dient te verlenen aan het kruisende verkeer. Uit het oogpunt van het zoveel mogelijk verzekeren van veiligheid op de weg (art. 2, lid 1a Wegenverkeerswet 1994) is het gewenst om bij de aansluiting van de Iepenlaan op de Noorddammerweg de voorrang te regelen.

Dit wordt bewerkstelligd door het plaatsen van de borden B04, B05, B06 en het aanbrengen van haaientanden op het wegdek (van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990) op de kruising Noorddammerweg / Iepenlaan te De Kwakel, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 10.2016.

Doel

Door de realisatie van het het park aan de Iepenlaan te De Kwakel is een nieuwe uitrit vanuit de Iepenlaan aansluitend op de Noorddammerweg ontstaan. Teneinde het verkeer op een veilige wijze af te wikkelen wordt een voorrangsregeling ten behoeve van verkeer op de Noorddammerweg ingesteld.

 

Belangenafweging

Het plaatsen van de juiste bebording is noodzakelijk om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Besluit

  • 1.

    Door het plaatsen van het bord B04, B05 en B06 (van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990) en het aanbrengen van haaientanden op het wegdek ter hoogte van de aansluiting Iepenlaan/Noorddammerweg te De Kwakel een voorrangsregeling in te stellen ten behoeve van het kruisende verkeer op de Noorddammerweg te De Kwakel, conform de bij dit besluit behorende tekening met nummer 10.2016.

Uithoorn, 18 juli 2017

namens dezen,

 

 

 

M.R. Kooymans, afdelingshoofd Buurt

Uitvoeringsorganisatie Duo+

 

 

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Een bezwaarschrift tegen dit besluit kan door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn) binnen zes weken na bekendmaking van het besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

1. naam en adres,

2. datum bezwaarschrift,

3. omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt,

4. de reden(en) waarom u bezwaar maakt,

5. schrijft u het bezwaarschrift in een vreemde taal, dan zorgt u voor een vertaling,

6. (bij voorkeur) een kopie van het besluit waartegen u bezwaar wilt maken.

Naar boven