Horst aan de Maas, Bedrijventerrrein Klaver 8 (20-07-2017)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend dat voor bedrijventerrein Klaver 8, 2017 de volgende stukken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    ontwerpbestemmingsplan Klaver 8, 2017met de bijbehorende stukken.

 

Het betreft de terinzagelegging op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan).

 

 

Ontwerpbestemmingsplan Klaver 8, 2017

Het plangebied is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4/Greenport Venlo. De ontwikkeling van deze Greenport maakt onderdeel uit van de nationale ruimtelijke hoofdstructuur en is van groot economisch belang voor de positie van de Nederlandse tuinbouw- en transport- en logistieke sector op mondiaal en Europees niveau. Het Rijk, de provincie Limburg, de gemeenten in de regio en private partners werken dan ook al geruime tijd aan de ontwikkeling van het Klavertje 4-gebied.

 

Het bestemmingsplan Klaver 8, 2017 betreft een uitbreiding van het geldende bestemmingsplan Klaver 8 dat op 24 november 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld. Aanleiding hiertoe is het niet doortrekken van de Greenportlane naar rijksweg A67. De hiervoor gereserveerde ruimte kan nu worden uitgegeven aan toekomstige bedrijven. Verder is de beperking komen te vervallen dat enkel bedrijven, die in Trade Port West zijn gevestigd, zich mogen vestigen in Klaver 8.

 

Het gebied van het bestemmingsplan is begrensd als volgt:

  • 1.

    aan de noordzijde door de Venloseweg;

  • 2.

    aan de oostzijde door bedrijventerrein Trade Port West;

  • 3.

    aan de zuidzijde door Traffic Port;

  • 4.

    aan de westzijde door het agrarisch gebied richting de kern Sevenum.

 

Geen milieueffectrapportage (m.e.r.) nodig

Het betreft hier een uitbreiding van het geldende bestemmingsplan Klaver 8 binnen het bestemmingsplan Buitengebied Sevenum 1998. De wijziging heeft betrekking op slechts 1,5 ha waarvan een netto toevoeging van 0,3 ha bedrijventerrein. Hiermee valt dit plan onder de drempelwaarde voor de m.e.r.-beoordelingsplicht. Echter, in het kader van een goede ruimtelijke onderbouwing en de vergewisseplicht is hoofdstuk 4 van de toelichting mede te zien als een vormvrije m.e.r.-beoordeling.

 

Terinzagelegging en zienswijzen

De bovengenoemde stukken liggen vanaf 21 juli 2017 gedurende zes weken (dus tot en met 31 augustus 2017) analoog en digitaal ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis van Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: maandag van 8.00 uur tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoonnummer (077) 4779777. Wanneer u een toelichting wenst bij de stukken, houdt u dan rekening met de kantoortijden. De stukken kunnen ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl.

 

Het ontwerpbestemmingsplan Klaver 8, 2017, inclusief de daarbij behorende stukken, is voorts in te zien langs elektronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met het volgende identificatienummer:

  • 1.

    NL.IMRO.1507.HMKLAVER82017-BPO1

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen door een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Horst aan de Maas, postbus 6005, 5960 AA Horst. Bij een zienswijze dient het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met het cluster Ruimte, team Economie en Gebiedsontwikkeling van de gemeente Horst aan de Maas, de heer M. Bouwmans, telefoonnummer (077) 4779453.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het bestemmingsplan. De zienswijzen die worden ingediend, zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

 

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

 

Voorts wordt het besluit na vaststelling algemeen bekendgemaakt via publicatie en kan tegen het bestemmingsplan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen tegen het besluit, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

 

Op het te nemen besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Horst aan de Maas, 20 juli 2017

Naar boven