BVerkeersbesluit tot plaatsing bord B3 aan de Tersluis 

Logo Groningen

Bezoekadres

Gedempte Zuiderdiep 98

Postadres

Postbus 7081

9701 JB Groningen

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning over de handhaafbaarheid van maatregel en plaatsing. De maatregel is conform het advies van de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning. Het advies is als bijlage bijgevoegd.

Motivering

Op de openbare weg de Tersluis worden borden B3 uit Bijlage 1, RVV 1990 aangebracht tot “Voorrangskruispunt”.

Overwegende dat in verband met de intensiteit- en veiligheid- en een vlotte doorstroming van het verkeer en de genomen infrastructurele maatregelen het noodzakelijk is te bepalen dat het verkeer op de Tersluis voorrang heeft boven het verkeer komende van uit de De Overtoom, het verbindingspad tussen Tersluis en Wakerdijk, Wierdijk, Het Sas, Ringdijk en Het Spui.

Besluit

Naar boven