Verkeersbesluit tot aanbrengen van een voetgangersoversteekplaats aan de Driebondsweg

Logo Groningen

Stadsontwikkeling

Directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp

Verkeersbesluit

Datum 2017 Bijlage(n) 1 Kenmerk 6348906

Opsteller J. Louwes Tel. (050) 367 87 33 Fax (050) 367 83 89

Onderwerp Besluit tot het aanbrengen van een voetgangersoversteekplaats aan de Driebondsweg

(busbaan).

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van Burgemeester en Wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning over de handhaafbaarheid van maatregel en plaatsing. De maatregel is conform het advies van de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning. Het advies is als bijlage bijgevoegd.

Motivering

Op de openbare weg de Driebondsweg (busbaan) wordt een voetgangersoversteekplaats als bedoeld in artikel 49 lid 2 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens aangebracht tot “voetgangersoversteekplaats”. In verband met de inrichting van de Driebondsweg (busbaan) en overwegende dat in verband met de veiligheid-, de intensiteit- en ter regulering van het verkeer op een gedeelte van de Driebondsweg (busbaan) ongeveer 80.00 meter ten noordoosten van de rotonde op de Sint Petersburgweg het noodzakelijk is dat hier voetgangersoversteekplaatsen worden aangebracht.

Besluit

Naar boven