Verkeersbesluit tot plaatsing bord G11 aan de verbindingspad tussen Tersluis en Wakerdijk 

Logo Groningen

Bezoekadres

Gedempte Zuiderdiep 98

Postadres

Postbus 7081

9701 JB Groningen

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning over de handhaafbaarheid van maatregel en plaatsing. De maatregel is conform het advies van de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning. Het advies is als bijlage bijgevoegd.

Motivering

Op de openbare weg het pad gelegen tussen de Tersluis en Wakerdijk en het pad aan de noordwestzijde onmiddellijke ten zuidwesten van De Overtoom en over een afstand van ongeveer 50.00 meter in zuidwestelijke richting (fietspad) worden borden G11 uit bijlage 1 van het RVV 1990 aangebracht tot verplicht fietspad in beide richtingen. Over het algemeen kiezen we ervoor op bepaalde fietspaden bromfietsers toe te staan. Dit wordt vooral ingegeven doordat over het algemeen handhaving op het onjuiste gebruik van fietspaden door bromfietsers geen prioriteit heeft. Aan de andere kant zijn er soms ook geen acceptabele alternatieve routes voor bromfietsers voor handen.

Desondanks kan het geluid en de uitstoot van brommers het woon- en leefklimaat aantasten. Om deze overlast te beperken besluiten wij geen bromfietsers meer toe te staan op dit fietspad door het instellen van een verplicht fietspad.

Besluit

Naar boven