Vaststelling bestemmingsplan Roelofarendsveen Zuid

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 juni 2017 het bestemmingsplan Roelofarendsveen Zuid heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Roelofarendsveen Zuid is gewijzigd vastgesteld inhoudende de aanpassing van de verbeelding met betrekking tot het perceel bekend als Zuideinde 103 te Roelofarendsveen door opname van de aanduiding “opslag” op de schuur.

Bestemmingsplan Roelofarend s veen Zuid

Op 26 september 2016 is het bestemmingsplan Roelofarendsveen Zuid vastgesteld en waarbij de raad heeft beoogd de schuur op het perceel bekend als Zuideinde 103 te Roelofarendsveen op de verbeelding de nadere aanduiding “opslag” te geven zodat het nu aanwezige gebruik voortgezet kan worden aangezien afgezien wordt van handhaving tegen het gebruik van de schuur en het gebruik niet meer onder het overgangsrecht gebracht kan worden. Tegen dit standpunt is door een belanghebbende beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. In de beroepsprocedure heeft de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State geconstateerd dat de aanduiding “opslag” niet juist is opgenomen op de verbeelding van het bestemmingsplan en geeft de raad opdracht dit te herstellen zoals verwoord in de uitspraak d.d. 10 mei 2017. Middels dit besluit wordt voldaan aan de opdracht van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State.

Vanaf donderdag 20 juli 2017 tot en met woensdag 30 augustus 2017 ligt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op onze website www.kaagenbraassem.nl onder het kopje ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Wonen en bouwen’ of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPROELOFAZUID-VAS1 gebruiken.

Vanaf de dag van terinzagelegging kan, gedurende 6 weken, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag Beroep kan alleen ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het ingestelde beroep kan enkel ten aanzien van de aangebrachte wijzigingen, zijnde de toekenning van de aanduiding “opslag” op de schuur van het perceel Zuideinde 103 te Roelofarendsveen. Voor het overige blijft het door de raad op 26 september 2016 vastgestelde bestemmingsplan Roelofarendsveen Zuid ongewijzigd.

Als u beroep instelt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen en er geen verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend bij de Raad van State. Het plan is onherroepelijk als er door de Raad van State een uitspraak is gedaan over het ingestelde beroep of als er binnen de beroepstermijn geen beroepschriften worden ingediend.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Weide Cezarini of een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem,

Woensdag 19 juli 2017

Naar boven