Ontwerpbestemmingsplan “Kern Nieuwdorp, gedeelte Hertenweg 32A, 2017”en gecoördineerde ontwerpbesluiten omgevingsvergunning

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf 20 juli t/m 30 augustus 2017 voor een ieder in het gemeentehuis te Heinkenszand ter inzage ligt:

  • 1.

    Een ontwerp van het bestemmingsplan “Kern Nieuwdorp, gedeelte Hertenweg 32A, 2017”;

  • 2.

    Een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouw, milieu en uitrit, ten behoeve van de bouw van een bedrijfshal met kantoorruimte en het realiseren van een uitrit aan de Hertenweg 32A te Nieuwdorp,

  • 3.

    Een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouw ten behoeve van de bouw van een bedrijfswoning aan de Hertenweg 40 te Nieuwdorp.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan met code NL.IMRO.0654.BPNDHW32A2017-0002, is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan biedt het planologisch-juridisch kader voor de verdere bedrijfsontwikkeling van het aldaar gevestigde uienafzetbedrijf.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van Burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunningen.

Reageren

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeente Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, verzoeken wij u om uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De afdeling is bereikbaar op (0113) 238 425.

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel tot besluitvorming over het bestemmingsplan. De besluiten op de omgevingsvergunningen zullen genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

Heinkenszand, 19 juli 2017

Naar boven