Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland nr.969067/969200, tot verwijdering en plaatsing van bord L3 (bushalte) op de N242 ter hoogte van de kruising met de Schoutenbosweg.

Logo Noord-Holland

Aa nleiding

Om de doorstroming op de N504 te verbeteren wordt op de N504 een extra rechtsaf strook naar de N242 gerealiseerd. Deze extra rechtsaf strook neemt zoveel ruimte in dat de bushalte aan de westzijde van de N242 (gelegen tussen de kruising N504/ N242 en N242/Schoutenbosweg ), circa 180 meter in zuidelijke richting verplaatst dient te worden. Als gevolg daarvan zal het bord L3 (bushalte) verplaatst moeten worden. Hiervoor is een verkeersbesluit nodig.

Noodzaak en doelstelling verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet voor het verwijderen en plaatsen van bord L3 een verkeersbesluit worden genomen.

De hiervoor beschreven maatregelen dragen bij aan een betere en veiligere verkeersafwikkeling op de N504 en de N242. De verplaatsing van de bushalte naar de kruising met de Schotenbosweg maakt de bushalte veiliger bereikbaar voor fietsers en voetgangers die de N242 moeten oversteken. In de huidige situatie is er namelijk geen oversteekvoorziening. In de nieuwe situatie kan gebruik worden gemaakt van de nabij gelegen fietsoversteek direct ten zuiden van het kruispunt met de Schoutenbosweg. Deze maatregelen dragen bij aan de in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen.

Advies politie

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van het betrokken politiekorps. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van de politie heeft ingestemd met de maatregelen.

Afweging belangen

De maatregelen leiden ten opzichte van de bestaande situatie niet tot een beperking in het gebruik van de weg of van de bushalte. De bushalte wordt 180 meter verplaatst. Deze afstand vinden wij met het oog op de bereikbaarheid van de bushalte niet onevenredig bezwarend.

De directe omgeving is ingelicht over het voornemen om de bushalte te verplaatsen. Hierop zijn enkele reacties ontvangen. Deze reacties hadden voornamelijk betrekking op de veiligheid van de oversteek bij de kruising met de Schoutenbosweg en niet op het verplaatsen van de bushalte.

Om de veiligheid op deze oversteek te vergroten zal tegelijk met het maken van de nieuwe bushalte de middengeleider halverwege de oversteek op de rijbaan van de N242 worden verbreed. Hierdoor krijgen fietsers en voetgangers meer veilige opstelruimte en wordt de oversteek voor het verkeer op de N242 beter zichtbaar.

Gelet hierop verwachten wij niet dat door het verplaatsen van de bushalte belangen onevenredig geschaad zullen worden.

Bevoegdheid

Het weggedeelte waar deze maatregel voor wordt getroffen, is in beheer bij de provincie Noord-Holland. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Noord-Holland) op grond van artikel 18, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegde bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

Besluit

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

1.door het verwijderen en plaatsen van bord L3, de huidige westelijke bushalte op de N242 ten noorden van de kruising N242/Schoutenbos te verwijderen, en deze bushalte opnieuw te realiseren direct na (ten zuiden van) de kruising N242/Schoutenbosweg.

2.van dit besluit mededeling te doen in De Staatscourant.

 

Haarlem, 11 juli 2017,

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

namens dezen,

F.J. van der Linden

Sectormanager Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur

 

Bezwaar

1.Als u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de verzending, uitreiking of publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, ter attentie van de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Wij verzoeken u om in uw bezwaarschrift het telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Ook kunt u voor meer informatie de provinciale website bezoeken: www.noord-holland.nl.

Indien u bezwaar heeft ingediend is het mogelijk gebruik te maken van een minder formele procedure: een gesprek tussen u en medewerkers die namens het college van Gedeputeerde Staten deelnemen. Indien uw bezwaar zich hiervoor leent, wordt contact met u opgenomen, maar u kunt hier ook zelf om verzoeken, Een gesprek tast uw rechten als bezwaarmaker niet aan. Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u –bij een spoedeisend belang- een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland.

2. Voor vragen of opmerkingen over het besluit kunt u bellen met mevrouw R. Puggioni, werkzaam bij de afdeling Beheerstrategie en Programmering Infrastructuur, tel. (023) 514 34 46.

 

Naar boven