Gemeente Lisse

Logo Lisse

 

Voorontwerpbestemmingsplan bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’

 

Identificatienummer:NL.IMRO.0553.Bedrijven2017-VOX1

 

De gemeente Lisse actualiseert het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ Lisse. Het voorontwerp van dit bestemmingsplan is klaar. Overeenkomstig de gemeentelijke inspraakverordening ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ vanaf donderdag 10 augustus tot en met woensdag 20 september 2017 voor inspraak ter inzage.

Het bestemmingsplan omvat twee bedrijventerreinen, Meer&Duin en Dever. Deze terreinen bevinden zich respectievelijk aan de noord- en zuidzijde van de bebouwde kom van de gemeente Lisse. Voor de bedrijventerreinen Meer&Duin en Dever geldt het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ dat op 21 juni 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld. Voor een gedeelte van Meer&Duin geldt tevens het bestemmingsplan ‘Heereweg 1’, dat is vastgesteld op 26 april 2013.

Inhoudelijk is het een conserverend bestemmingsplan met zo optimale mogelijkheden voor de bedrijfsfunctie en enige flexibiliteit voor wat betreft het toestaan van (bestaande) niet-bedrijfsfuncties.

Toelichting

Op 15 september 2016 heeft de gemeenteraad de uitgangspunten voor het te actualiseren bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ in de kadernota vastgesteld. De uitgangspunten zijn in dit voorontwerpbestemmingsplan verwerkt.

Inloopavond

Tijdens de inspraakperiode organiseren wij op woensdag 23 augustus 2017 van 18.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Lisse een inloopbijeenkomst voor omwonenden, eigenaren en gebruikers van de bedrijventerreinen.

Ter inzage

Het voorontwerp van dit bestemmingsplan wordt voor een ieder voor inspraak ter inzage gelegd van donderdag 10 augustus 2017 tot en met woensdag 20 september 2017. Het plan bestaat uit een verbeelding, planregel en een toelichting.

De digitale versie van het voorontwerpbestemmingsplan kunt u vanaf donderdag 10 augustus 2017 inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de website van de gemeente Lisse kunt u een pdf van de analoge versie van het voorontwerpbestemmingsplan downloaden. Een fysiek exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan is in te zien op het gemeentehuis van de gemeente Lisse.

N.b. indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het besluit ruimtelijke ordening, de digitale versie bepalend.

Inspraak

Binnen de termijn, dat het voorontwerp ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling uw inspraak kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse, Postbus 200, 2161 AE Lisse, telefoonnummer 14 0252. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met Renate van de Nes van het team planvorming via 14 0252. Voor een mondelinge inspraak is het wel noodzakelijk dat u naar het gemeentehuis toe komt. U kunt uw inspraak ook digitaal indienen bij de gemeente Lisse via e-mailadres gemeente@lisse.nl

Openbaar

Wanneer u een inspraakreactie indient, dan kan iedereen deze inspraakreactie inzien.

 

Naar boven