Vastgesteld bestemmingsplan “Leeuwarden – De Zuidlanden, Buurtschap De Klamp”

Logo Leeuwarden

Van 20 juli 2017 tot en met 31 augustus 2017 ligt het vastgestelde bestemmingsplan “Leeuwarden – De Zuidlanden, Buurtschap De Klamp” met bijbehorende stukken ter inzage. Plangebied

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling voor het gebied waarvoor voorheen de volgende bestemmingsplannen van toepassing waren:

  • 1.

    Bestemmingsplan De Zuidlanden, Plandeel Oost (deels);

  • 2.

    Bestemmingsplan De Zuidlanden, restgebied en omgeving (deels).

Aan de zuidzijde van het plangebied loopt op enige afstand de provinciale weg (N31) de Wâldwei. De westkant van het plangebied wordt op enige afstand omsloten door het buurtschap Techum en het ten noordoosten daarvan gelegen buurtschap Goutum-Súd (Jabikswoude), beide aan de oostzijde van de Overijsselselaan. De oostkant van het plangebied is open en betreft een agrarisch gebied (met vooral weidegrond). Door het plangebied loopt de Wergeasterdyk met min of meer haaks daarop de kronkelende loop van de Wurdumer Feart.

Ontwikkeling

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van het nieuwe buurtschap De Klamp in de wijk De Zuidlanden. Het planvoornemen betreft het mogelijk maken van woningnieuwbouw (maximaal 380 woningen) met enkele voorzieningen zoals een integraal kindcentrum (basisschool met opvang) en een buurthuis annex paviljoen in het plangebied.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • 1.

    in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • 2.

    via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • 1.

    van 21 juli 2017 tot en met 31 augustus 2017;

  • 2.

    als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • 3.

    als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven