Ontwerp bestemmingsplan De Vaandel Midden

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat voor vaststelling ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan De Vaandel Midden.

Het plangebied ligt ten noorden van de nieuwe Westfrisiaweg, tussen het spoor aan de Westzijde en de Middenweg aan de Oostzijde. De noordelijke grens ligt in het verlengde van de Middenweg 446.

Met de herziening van het bestemmingsplan wordt een actueel juridisch-planologisch kader voor het gebied opgesteld. In de strategische visie voor De Vaandel is ingezet op een verandering in gebiedsontwikkeling. De verwachte uitgifte en invulling van het bedrijventerrein De Vaandel is niet gelopen zoals verwacht bij de eerste planvorming van het gebied.

Nieuwe en andere kansen doen zich voor in het gebied De Vaandel. De Vaandel Midden met de actieve exploitatie blijft bestemd voor bedrijven. De getemporiseerde uitgifte is daarbij vertaald in een knip in het bestemmingsplan. Voor de komende jaren zien wij dat het gebied De Vaandel Midden en Zuid ontwikkeld kan worden. Voor het gebied ten noorden daarvan tot de Hasselaarsweg worden geen bedrijfsmatige ontwikkelingen voorzien.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 26 januari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam De Vaandel Midden invult of de volgende code: NL.IMRO.0398.BP49DEVAANDEL-ON01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met mevrouw I. Zwollo telefoonnummer 14-072, e-mail i.zwollo@heerhugowaard.nl

Heerhugowaard, 24 januari 2017

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

04SRO02s

Naar boven