Vaststelling bestemmingsplan Het Voert en aanverwante gecoördineerde besluiten

Logo Stede Broec

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op grond van artikel 3.8.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van

22 december 2016 het bestemmingsplan ‘Het Voert’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Wijziging

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is één ambtshalve wijziging doorgevoerd:

Op advies van de RUD is het rapport ‘Geluidsbelasting vanwege industrielawaai’ aangevuld met een meer uitgebreide onderbouwing. Dit gewijzigde rapport wordt opgenomen in het ‘Bijlagenboek’.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 28 januari 2016, op grond van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening besloten de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren voor het betreffende gebied.

Op basis daarvan worden met ingang van 26 januari 2017 voor een termijn van zes weken de volgende besluiten ter inzage gelegd:

 

  • 1.

    het bestemmingsplan “Het Voert”, dat voorziet in de herontwikkeling van het gebied, bestaande uit 33 appartementen en 19 grondgebonden rijwoningen;

  • 2.

    het besluit omgevingsvergunning nieuwbouw 33 appartementen en 19 grondgebonden rijwoningen;

  • 3.

    het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

 

De bovengenoemde besluiten zijn gecoördineerd behandeld en voorbereid. De besluiten hebben gezamenlijk de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht doorlopen. Het college van B&W heeft deze coördinatie verzorgd. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan, het college van B&W is het bevoegd gezag voor het besluit omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

 

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling in de Wet ruimtelijke ordening onder artikel 3.30 e.v..

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het besluit omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder met alle bijbehorende stukken liggen van 

26 januari 2017 t/m 8 maart 2017 voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is raadpleegbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0532.BPhetvoert-VG01.

 

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

  • 3.

    een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijzigingen.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij onverwijlde spoed kunt u ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Contact

Voor het inzien van de papieren versie van het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en/of het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte (telefoon 0228- 510111).

Naar boven