Vastgesteld bestemmingsplan Stadsoevers, Exploitatieplan Stadsoevers, Besluit intrekking Exploitatieplan 2009 Spoorhaven 1e fase, Stap 3-besluit, Warmteplan - Beschikking tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Roosendaal

NL.IMRO.1674.2087STADSOEVERS-0401

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 17 juli gedurende zes weken ter inzage liggen het bij raadsbesluit van 1 juni 2017:

  • -

    (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Stadsoevers(NL.IMRO.1674.2087STADSOEVERS-0401);

  • -

    (gewijzigd) vastgestelde Exploitatieplan Stadsoevers;

  • -

    besluit tot intrekking van het Exploitatieplan 2009 SpoorHaven 1e fase (exploitatiegebied west);

  • -

    Stadsoevers Rapportage stap 3-besluit;

  • -

    Warmteplan Stadsoevers Roosendaal.

met de hierbij behorende bijlagen, alsmede:

  • -

    de beschikking van burgemeester en wethouders van 9 mei 2017 tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder. 

Inzage

Op 1 juni 2017 is het bestemmingsplan Stadsoevers vastgesteld. Dit bestemmingsplan is opgesteld ter vervanging van het bestemmingsplan SpoorHaven 1e fase. Doel van het bestemmingsplan is te voorzien in de juridisch-planologische basis voor de invulling van het gebied Stadsoevers, gelegen tussen de Kade, de woonwijk Westrand, de Jan Vermeerlaan en de Oostelijke Havendijk.   

Het gaat daarbij om het realiseren van een woongebied met op diverse locaties maatschappelijke voorzieningen (onderwijs), een jachthaven, een ecologische zone en de Roosendaalse Vliet als bijzonder element in het plangebied. Het daartoe ontwikkelde nieuwe stedenbouwkundig plan is doorvertaald in het vastgestelde bestemmingsplan.

In verband hiermee zijn tevens een nieuw exploitatieplan (ter vervanging van het geldende plan), een nieuw stap 3-besluit en een warmteplan vastgesteld.

Ook zijn voor onderdelen van het plangebied door burgemeester en wethouders hogere grenswaarden vastgesteld op grond van de Wet geluidhinder. 

Beroep

Tegen de hierboven aangegeven besluiten kan alleen beroep worden ingesteld door belang­hebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een ziens­wijze bij de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het bestem­mings- en exploitatieplan zijn aangebracht. 

Beroep kan gedurende de hierboven aangegeven termijn worden ingesteld bij de Afdeling bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. 

Meer informatie

Alle hierboven aangegeven documenten liggen ter inzage bij de balie publiekszaken in het Stadskantoor. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor nadere informatie: Team ruimtelijke ontwikkeling, dhr. Hans Vergouwen, tel. 14 0165, e-mail hans.vergouwen@roosendaal.nl. of bij de receptie, tel. 14 0165.

Roosendaal, 14 juli 2017.

Burgemeester en wethouders van Roosendaal,

Mr. J.M.L. Niederer, burgemeester.

R.E.C. Kleijnen, secretaris .

Naar boven