VERKEERSBESLUIT TEN BEHOEVE VAN DE KOPPELTIJDRIT ALS ONDERDEEL VAN THE 53TH EUROPEAN JUNIOR CYCLING TOUR OP 3 AUGUSTUS 2017 TE LIEVEREN

Logo Noordenveld

Kenmerk:Z17/01876

Overwegingen,

Op 3 augustus 2017 wordt een koppeltijdrit van de 53th European Cycling Tour verreden met als start en finish het centrum te Lieveren. Op dit evenement worden ongeveer 1200 bezoekers en 750 deelnemers verwacht. Voor de veiligheid op de weg (artikel 2, lid 1 onder a Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het noodzakelijk het parcours af te sluiten met uitzondering van bestemmingsverkeer. Tevens zullen er vooraankondigingen worden geplaatst (doorgaand rijverkeer gestremd). Hiervoor moeten dranghekken en verkeersborden C01 (verboden in te rijden) worden geplaatst op de wegen zoals hieronder is weergegeven.

Vereiste verkeersbesluit

Voor de plaatsing van de borden C01, moeten, op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 in samenhang met het artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, een verkeersbesluit genomen worden.

Overleg politie

Omtrent verkeersmaatregelen bij kleine en middelgrote evenementen heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van de politie, district Drenthe. Deze is hiermee akkoord.

Besluit

Op grond van bovenstaande hebben burgemeester en wethouders besloten:

De volgende wegen af te sluiten door het plaatsen van dranghekken in combinatie met borden C01 van bijlage 1 van het RVV 1990:

  • 1.

    Nijlandseweg-Bunnerveenseweg vanaf de rotonde N386 tot Lieveren;

  • 2.

    Noordveldweg-Lieverseweg tussen Lieveren en Altena;

  • 3.

    Bunnerveenseweg in de richting van Lieveren;

  • 4.

    De Lieverseweg te Altena in de richting van de Lieverseweg ter hoogte van Hooghaar;

  • 5.

    Bongveenweg;

  • 6.

    Roderweg;

  • 7.

    Scheperijen;

  • 8.

    Centrum te Lieveren nabij het Café.

  • 1.

     

De verkeersmaatregel geldt op 3 augustus 2017 van 05.30 uur tot 18.30 uur of zoveel langer of korter als nodig is.

    

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Is het besluit voor u nadelig en kunt u de afloop van het bezwaarschrift niet afwachten, dan kunt u, als u een bezwaarschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 DA Groningen.

 

Roden, 11 juli 2017

namens burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld

   

Wendy Hummel

medewerker bijzondere wetgeving / verkeer en vervoer

afdeling Publiekszaken

 

Naar boven