Gemeente Haren - Ontwerpbestemmingsplan Haren-Raadhuisplein en ontwerpbeeldkwaliteitsplan ontwikkeling Raadhuisplein

Logo Haren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend dat voor het Raadhuisplein in Haren een ontwerpbestemmingsplan in procedure wordt gebracht overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening. Tevens wordt het ontwerpbeeldkwaliteitsplan voor de ontwikkeling (bouwplan) op het Raadhuisplein in procedure gebracht als aanvullend onderdeel van de Welstandsnota.

Het plan is onder de identificatiecode NL.IMRO.0017.BPHR13INBR-OW01 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl

Toelichting project

Dit bestemmingsplan bevat de uitwerking van het door de gemeenteraad in 2012 vastgestelde stedebouwkundig kader en voorziet o.a. in een (juridische) regeling voor het realiseren van een nieuwe centrumfunctie op het Raadhuisplein/Haderaplein te Haren. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk een supermarkt en overige centrumfuncties op de begane grond van het nieuwe gebouw te realiseren. Op de hogere bouwlagen zijn appartementen geprojecteerd.

Voor de geprojecteerde ontwikkeling op het Raadhuisplein is een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Dit ontwerpbeeldkwaliteitsplan wordt in procedure gebracht en zal als aanvullend onderdeel aan de Welstandsnota worden toegevoegd. Het beeldkwaliteitsplan is daarnaast als bijlage in het bestemmingsplan opgenomen. Een bouwplan zal worden getoetst aan de inhoud van zowel het vast te stellen bestemmingsplan als het beeldkwaliteitsplan.

Crisis en herstelwet van toepassing

Het bestemmingsplan betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen

van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en Herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl

Terinzagetermijn en mogelijkheden tot indienen van reacties

Alle relevante stukken liggen met ingang van donderdag 13 juli 2017 gedurende zes weken (dus tot en met woensdag 23 augustus 2017) voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Haren.

  • 1.

    U kunt op het ontwerpbestemmingsplan reageren middels het indienen van een bij voorkeur schriftelijke zienswijze bij de gemeenteraad van Haren (t.a.v. W.A. Holtjer), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Haren-Raadhuisplein”. 

  • 2.

    Aangaande het ontwerpbeeldkwaliteitsplan dienen de schriftelijke inspraakreacties (zienswijzen) te worden gericht aan de gemeenteraad van Haren (t.a.v. W.A. Holtjer), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Inspraak ontwerpbeeldkwaliteitsplan Haren-Raadhuisplein”. 

    Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer W.A. Holtjer of de heer F. Kamminga, telefoonnummer 14 050 of gemeente@haren.nl.

 

Haren, 12 juli 2017

Naar boven