Bestemmingsplan ‘Reesvelt 2, Reeuwijk-Dorp’ gewijzigd vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 5 juli 2017 het bestemmingsplan 'Reesvelt 2' met de planidentificatie NL.IMRO.1901.ReesveltII-BP80 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat in september 2010 ter inzage heeft gelegen.

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt ten zuiden van het plan ‘Reesvelt 1’ in Reeuwijk-Dorp, ten zuiden van de weg Reesveld en ten oosten van de Reewal. Ten zuiden en ten oosten grenst het plangebied aan het (veenweide)buitengebied. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van woningen met bijbehorende openbare ruimte mogelijk.

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht. Onder andere is op de planverbeelding de milieuzone gewijzigd n.a.v. geactualiseerd akoestisch onderzoek. Tevens is de bestemming voor vier kavels in het noordwesten van het plangebied gewijzigd in een eindbestemming ‘Wonen’. In de planregels zijn daarvoor nieuwe regels toegevoegd. Ook is een parkeerregeling opgenomen. De plantoelichting is geactualiseerd. Voor een compleet overzicht van alle door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar het betreffende raadsbesluit en de daarbij behorende Nota van wijzigingen met bijlagen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 13 juli 2017, gedurende de beroepstermijn (t/m donderdag 24 augustus 2017) op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • -

    digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl (gemeente), onder de rubriek “Bouwen en Wonen” / "Overzicht ruimtelijke plannen";

  • -

    op papier, inclusief de onderliggende stukken en digitaal tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 14 juli 2017. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij adviseren belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking, daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe dient, binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven