Vastgesteld bestemmingsplan "Zonnepark A15 afslag Geldermalsen", Geldermalsen

Logo Geldermalsen

 

Ter inzage ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Zonnepark A15 afslag Geldermalsen”

Met ingang van vrijdag 14 juli 2017 ligt voor zes weken op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Zonnepark A15 afslag Geldermalsen” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. De beroepstermijn van zes weken eindigt op donderdag 24 augustus 2017.

 

Toelichting op de stukken

Het plangebied ligt ten zuiden van Geldermalsen aan de zuidkant van de A15, ter hoogte van de op- en afrit A15 – Geldermalsen. Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken om een zonnepark met meerdere rijen zonnepanelen en een trafostation te realiseren. Het geheel is een initiatief van Energie van Hollandsche bodem B.V. , dat niet uitvoerbaar is binnen het bestaande bestemmingsplan ”Bestemmingsplan Betuweroute”. Hierdoor is een partiële herziening voor de grond in het plangebied noodzakelijk.

 

Raadplegen planstukken:

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl > Maak afspraak > Inzien stukken of via (0345) 586 611. De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl : planidentificatie: : NL.IMRO.0236.BUIzonneparkA15Gm-VSG1 én op de website: www.geldermalsen.nl > inwoner > wonen & bouwen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in de maak > Vastgesteld bestemmingsplan Zonnepark A15 afslag Geldermalsen.

 

Beroepsmogelijkheden

Gedurende de beroepstermijn van 14 juli 2017 tot en met 24 augustus 2017 kan beroep worden ingesteld tegen het genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door de volgende personen en/of instanties bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het bestemmingsplan;

b. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad wensen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Publicatiedatum: 13 juli 2017

 

Naar boven