Vaststelling bestemmingsplan ‘Burg. Moonshof Raamsdonk’

Logo Geertruidenberg

Op 6 juli 2017 is het bestemmingsplan ‘Burg. Moonshof Raamsdonk’ (IMRO-nummer NL.IMRO.0779.RDBPburgmoonshof-vs01) ongewijzigd vastgesteld (artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Sinds 2009 is de realisatie van een bouwplan met 41 grondgebonden woningen aan Burg. Moonshof mogelijk. De 22 woningen aan de zuid- en westrand van het gebied en 5 woningen op het middenterrein zijn gerealiseerd. De overige woningen zijn tot op heden niet gebouwd. Om de kans op realisatie te vergroten is een flexibel bestemmingsplan gewenst. Daartoe is het bestemmingsplan ‘Burg. Moonshof Raamsdonk’ opgesteld.

 

Besluit hogere grenswaarden geluid

Op 1 juni 2017 zijn overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) voor het plan hogere waarden vastgesteld. Dit als gevolg van het wegverkeerslawaai van de A59.

 

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken van vrijdag 14 juli t/m 24 augustus 2017 inzien in de gemeentewinkel (op afspraak), via www.ruimtelijkeplannen.nl en 0779.ropubliceer.nl. De beschikking hogere waarden en het bijbehorende akoestisch onderzoek staan ook in het Gemeenteblad via zoek.officielebekendmakingen.nl.

 

Beroep

Tegen het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de hierboven genoemde inzagetermijn schriftelijk beroep instellen. Dit kan alleen als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of het besluit hogere waarde op tijd aan de gemeenteraad/het college kenbaar heeft gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

 

U kunt het beroepschrift richten aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

 

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan of het besluit hogere waarden niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden treden in werking op 25 augustus 2017, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven