Ontwerpbestemmingsplan Vaart 151 Gasselternijveen

Logo Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 Algemene wet bestuursrecht bekend dat het

ontwerp bestemmingsplan Gasselternijveen, Vaart 151, wonen

met bijbehorend ontwerpraadsbesluit en bijlagen met ingang van 26 januari 2017 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten.

Ook is het ontwerp bestemmingsplan Gasselternijveen, Vaart 151, wonen met bijlagen digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder wonen & bouwen, bestemmingsplannen – in procedure – ontwerp) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zakelijke inhoud voorontwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een woonbestemming voor het perceel Vaart 151, waarbij ruimte wordt gegeven voor de bouw van 1 woning.

Ter inzage legging

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze inbrengen met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan Gasselternijveen, Vaart 151, wonen bij de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

Degenen die mondeling een zienswijze in willen dienen kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevr. J. ten Cate, telefoonnummer (0592) 267814 of via email jtencate@aaenhunze.nl uiterlijk maandag 6 maart 2017.

(zie ook publicatie ontwerp besluit hogere grenswaarden geluid)

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat zij voornemens zijn om op grond van artikel 85 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde wegverkeerslawaai vast te stellen in verband met een nieuwe bestemming voor het perceel Vaart 151 Gasselternijveen. De hogere grenswaarde die wordt verzocht bedraagt 50 dB(A) voor wegverkeerslawaai en 55 dB(A) voor Industrielawaai..

Aangezien geen (gewenste) mogelijkheden bestaan om aan de bron of in overdracht tussen bron en ontvanger, stedenbouwkundig en verkeerskundig doelmatige maatregelen te treffen waardoor de voorkeursgrenswaarde kan worden gehaald, zal het college van burgemeester en wethouders de grenswaarde vanwege wegverkeerslawaai en industrielawaai vaststellen op bovengenoemde waarden.

De gevels worden zodanig uitgevoerd dat een acceptabel binnen niveau wordt bereikt, waarbij de zuidgevel van de woning en de eerste 2 meter van de oostgevel, gerekend vanaf de zuidgevel, “doof” zal worden uitgevoerd.

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 26 januari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Naar keuze kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen met betrekking tot het ontwerpbesluit. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 93, 9460 AB Gieten. Indien u mondeling zienswijzen wilt inbrengen kunt u contact opnemen met mevr. J. ten Cate via telefoon 0592 267814 of via email jtencate@aaenhunze.nl.

(zie ook publicatie ontwerp bestemmingsplan Gasselternijveen, Vaart 151, wonen)

Naar boven