Coördinatieregeling ontwerpwijzigingsplan “Yerseke, 2e wijziging” en ontwerpbesluit omgevingsvergunning “Oude Boogaert 43 t/m 75 in Yerseke”, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.9a, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 19 januari 2017 tot en met woensdag 1 maart 2017 het ontwerpwijzigingsplan “Yerseke, 2e wijziging” (ex artikel 3.6, lid 1, onder a Wro) ter inzage ligt.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde wijzigingsplan) te verlenen voor het bouwen van 17 nieuwbouwwoningen aan de Oude Boogaert 43 t/m 75 in Yerseke (nr. 2016.0473, activiteit bouwen). Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt vanaf donderdag 19 januari 2017 tot en met woensdag 1 maart 2017 ter inzage.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met nr. 2016.0473 en het ontwerpwijzigingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.07YeBPKom2W-on01 zijn te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens klikt u op de plannen van Yerseke. Daar vindt u onder ‘Wijzigingsplan Yerseke, 2e wijziging’ de stukken van het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Het ontwerpwijzigingsplan ligt tevens ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Coördinatie regeling : bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Op de voormalige locatie van de Prinses Beatrixschool in Yerseke, gelegen tussen de Oude Boogaert, Tuinstraat en de bestaande woningen aan de Damstraat en de Kakeldans, is de bouw van 17 woningen voorzien. Voor deze locatie heeft Heijmans Vastgoed B.V. een plan ontwikkeld dat uitgaat van 4 twee-onder-één-kap woningen, 10 rijwoningen en 3 seniorenwoningen.

Het ontwerpwijzigingsplan “Yerseke, 2e wijziging” is opgesteld om deze ontwikkeling planologisch-juridisch mogelijk te maken. Middels dit wijzigingsplan wordt de maatschappelijke bestemming omgezet naar een woonbestemming. De toelichting bij het ontwerpwijzigingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

De gemeenteraad heeft op 22 november 2016 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de realisatie van 17 woningen op de locatie aan de Oude Boogaert en de Tuinstraat in Yerseke. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval wijzigingsplan en omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De eerder genoemde ontwerpbesluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het vaststellen van het wijzigingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpwijzigingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan ons college (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). In uw reactie dient u duidelijk aan te geven of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpwijzigingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met één van de hierna genoemde contactpersonen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Ons college zal bij vaststelling van het wijzigingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen.

Contactpersonen

Voor eventueel gewenste nadere informatie over het ontwerpwijzigingsplan kunt u contact opnemen met de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Voor nadere informatie over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer Aarnoudse van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving. Beiden zijn bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 18 januari 2017

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven