Hollands Kroon - Gecoördineerd ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan 'De ‘Michaëls-terp’ Oosterland' en de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van vier woningen.

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders

Grondslag: artikel 3.31 Wro

Onderwerp: coördinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Plangebied: Gemeenelandsweg 63 in Oosterland, het perceel van de voormalige Oosterlanderschool

Doel plan: het planologisch mogelijk maken van de bouw van vier vrijstaande woningen op de locatie van de voormalige Oosterlanderschool

IMRO idn: NL.IMRO.1911.BPostrlndhz001-on01

Omschrijving ontwikkeling/plangebied

Het plangebied betreft het perceel Gemeenelandsweg 63 in Oosterland. Ontwikkel- en aannemersbedrijf Dozy wil op de locatie van de voormalige Oosterlanderschool in Oosterland een woningbouwplan voor vier vrijstaande woningen realiseren. Daartoe is inmiddels het schoolgebouw gesloopt.

Coördinatieregeling

Het college heeft besloten om in overeenstemming met de coördinatieverordening de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen op de procedures voor het perceel Gemeenelandseweg 63 in Oosterland. Bij toepassen van de coördinatieregeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook staat er na de definitieve besluitvorming nog één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Met toepassing van de coördinatieregeling leggen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de ontwerpbesluiten voor vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan 'De ‘Michaëls-terp’ Oosterland’ en de aanverwante omgevingsvergunning ter inzage.

Procedure

Alle relevante stukken en ontwerpbesluiten worden gelijktijdig voor zes weken ter inzage gelegd. Er kunnen dan door iedereen zienswijzen worden ingediend. Na afloop van die periode en behandeling van eventuele zienswijzen zal definitief worden besloten en staat er nog één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In principe staat het beroep dan alleen nog open voor diegenen, die ook tijdig een zienswijzen hebben ingediend.

Ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan 'De ‘Michaëls-terp’ Oosterland' met IMRO-identificatienummer NL.IMRO.1911.BPostrlndhz001-on01 en de ontwerp-omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 11 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage.  

Het ontwerp bestemmingsplan 'De ‘Michaëls-terp’ Oosterland' en de ontwerp-omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken zijn als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

• Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.1911.BPostrlndhz001-on01

• De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.BPostrlndhz001-on01

Tevens is er de mogelijkheid om op afspraak de stukken in te zien. Dit kan gedurende bovengenoemde termijn tijdens de openingstijden van de publieksbalie, Molenvaart 67 in Anna Paulowna. Voor het maken van een afspraak met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ordening kunt u contact opnemen met 088-321 5000.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunt u ten aanzien van de ontwerpbesluiten zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijzen naar het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollands Kroon, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief a.u.b. als onderwerp “Zienswijze coördinatieregeling De ‘Michaëls-terp”.

Mondeling

Voor het mondeling kenbaar maken van zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 088 – 321 5000. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Naar boven