Vaststelling bestemmingsplan ‘Heuveleindseweg 6b te Best’

Logo Best

De gemeenteraad heeft op 12 juni 2017 het bestemmingsplan ‘Heuveleindseweg 6b te Best’ vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken dit bekend op grond van artikel 3.8, vierde lid Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de realisatie van een nevenactiviteit in de loods op het perceel aan Heuveleindseweg 6c. De nevenactiviteit betreft een dagrecreatief bedrijf gericht op groenbeleving met daarbij horeca, detailhandel en ruimte voor workshops, een speelvoorziening, moestuinen en parkeren. Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit de percelen aan de Heuveleindseweg 6b en 6c.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat van 1 maart 2017 tot en met 11 april 2017 ter inzage heeft gelegen. U vindt een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen in de nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen die als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

Tegen het vaststellingsbesluit is geen aanwijzing ingediend.

 

Stukken bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken bekijken. Dit kan vanaf 12 juli 2017 tijdens de openingsuren bij de receptie van het gemeentehuis Raadhuisplein 1 in Best. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via www.gemeentebest.nl/overzicht-bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0753.Heuveleindseweg6b-VG01. 

 

Beroepsmogelijkheid

Als u het niet eens bent met onze beslissing, kunt u vanaf 13 juli tot en met 23 augustus 2017 tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan een beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De volgende partijen kunnen een beroep instellen:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan.

     

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 24 augustus 2017. Soms heeft een besluit onherstelbare gevolgen. Dan kunt u niet wachten tot een beslissing is genomen op uw beroepschrift. In zo’n geval kunt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige uitspraak te doen. Dit noemen we een ‘voorlopige voorziening’. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, zorgt dit ervoor dat het bestemmingsplan pas in werking treedt nadat op het verzoek is beslist.

 

Indienen beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening

Een beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Best, 11 juli 2017

Naar boven