Gemeente Leiden - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Zuidwest

Logo Leiden

Op 15 juni 2017 heeft de gemeenteraad van Leiden besloten het bestemmingsplan Zuidwest (NL.IMRO.0546.BP00121-0301) gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan is opgesteld vanuit de wettelijke actualisatieplicht en is primair conserverend van aard.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds naar aanleiding van de ingediende zienswijzen, anderzijds betreft het ambtshalve wijzigingen. Deze wijzigingen zijn vermeld in het vaststellingsbesluit.

 

Plangebied

Het plangebied bevat het stadsdeel Zuidwest. De begrenzing van het gebied wordt aan de noordzijde gevormd door de Rijn, aan de oostzijde door de spoorweg Leiden-Utrecht en de Trekvliet, aan de zuidzijde door de Voorschoterweg en aan de westzijde door de Korte Vliet. De plangrens is iets ruimer dan die van het bestemmingsplan Leiden Zuidwest uit 2005; het Haagwegterrein ligt nu binnen het plangebied.

 

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Zuidwest en de bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 7 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage. Een digitale versie is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De PDF-versie is te downloaden op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. In het stadhuis en bij het servicepunt Bouwen en Wonen ligt een papieren versie ter inzage.

De technische bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op www.leiden.nl/ro.

 

Beroepsprocedure

Tot en met vrijdag 18 augustus 2017 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt over het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

I nwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Zuidwest treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen van de gemeente, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven