Gemeente Rotterdam- Verkeersbesluit

Logo Rotterdam

Parkeerterrein Olympiaweg/Buitendijk e.o. – diverse verkeersmaatregelen Kenmerk:17/0025131

Corsanummer: AS17/11424

De directeur van cluster Stadsontwikkeling,

overwegende,

  • 1*

    dat aan de Olympiaweg, nabij de Buitendijk, een groot parkeerterrein is gelegen;

  • 2*

    dat dit parkeerterrein in onbruik is geraakt toen het nabijgelegen ziekenhuis haar deuren sloot, maar opnieuw in gebruik wordt genomen;

  • 3*

    dat het, ten gunste van de verkeersveiligheid en ter voorkoming van parkeeroverlast in de directe omgeving, gewenst is om diverse verkeersmaatregelen te treffen om het verkeer in goede banen te leiden, zoals hieronder per onderwerp is omschreven:

Parkeerverbodzone Buitendijk

De Buitendijk dient als toegangsweg naar het parkeerterrein en ontsluit daarnaast een aantal sportclubs. Op drukke dagen wordt op de weg geparkeerd, hetgeen de doorstroming en de bereikbaarheid voor hulpdiensten hindert. Daarom wordt de gehele dijk, met uitzondering van de af- en opritten van en naar de sportclubs, aangewezen als parkeerverbodzone. De maatregel wordt met bebording kenbaar gemaakt.

Eenrichtingverkeer Buitendijk

De Buitendijk is te smal om verkeer in twee richtingen ongehinderd te kunnen verwerken. Uitwijken voor een tegenligger is lastig, omdat de bermen vrijwel direct naast de rijbaan naar beneden aflopen. Door het instellen van eenrichtingverkeer wordt voorkomen dat auto’s elkaar tegenkomen. Voor (brom)fietsers kan een uitzondering gelden, omdat de weg wel voldoende ruimte biedt voor een auto om een (brom)fietser te passeren. Het eenrichtingverkeer geldt van noordoost (komende vanaf de Stadionlaan) naar zuidwest. Tussen het pand van BSW en de Stadionlaan mag nog wel in twee richtingen worden gereden. Het zelfde geldt voor het wegvak tussen het parkeerterrein en de Olympiaweg. De maatregel wordt met bebording kenbaar gemaakt.

Geslotenverklaring parallelweg Buitendijk

Ter hoogte van voetbalvereniging SV Lombardijen ligt een lager gelegen parallelweg naast de Buitendijk. Er is geen parkeergelegenheid, de parallelweg dient alleen ter ontsluiting van het sportterrein voor langzaam verkeer en leveranciers. Om onnodig zoekverkeer te voorkomen wordt de parallelweg gesloten verklaard voor alle motorvoertuigen, met een uitzondering voor laden en lossen en het parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart. Al het andere verkeer kan bovenlangs rijden. De maatregel wordt met bebording kenbaar gemaakt.

Eenrichtingverkeer in- en uitgang parkeerterrein

Om de toe- en uitstroom van verkeer naar het parkeerterrein te verdelen en een overzichtelijke routering op het parkeerterrein te kunnen instellen, is er sprake van één toegang en één uitgang. Dit betekent dat eenrichtingverkeer wordt ingesteld van oost naar west bij de ingang vanaf de Buitendijk en bij de uitgang richting het voormalige ziekenhuis. De maatregelen worden met bebording kenbaar gemaakt.

Aanpassen 30 km/u zone

In de oude situatie begint de 30 km/u zone op de Buitendijk pas na de parallelweg van de Olympiaweg. Die wordt in de nieuwe situatie gebruikt voor verkeer dat het parkeerterrein verlaat. Dat verkeer zou dan bij het binnenrijden wel een bord 30 tegenkomen, maar bij het verlaten niet meer. Om dit lek te dichten worden de borden die het begin en einde van de zone aanduiden verplaatst, zodanig dat ze tussen de rotonde en de parallelweg van de Olympiaweg komen te staan.

  • 1*

    dat de maatregel, gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (Wvw, besluit van 21 april 1994, Staatsblad (Stb.) 1994, 475, zoals nadien gewijzigd), strekt tot:

  • 2*

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • 3*

    het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • 4*

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • 5*

    het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

  • 6*

    dat de weg onder beheer is van de gemeente Rotterdam;

  • 7*

    dat in het kader van artikel 24 sub a. van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, besluit van 26 juli 1990, Stb. 1990, 460,of zoals nadien gewijzigd) overleg heeft plaats gevonden met de Politie, eenheid Rotterdam, waarbij geadviseerd is de voorgestelde maatregel wel in te voeren;

gelet op artikel 15 lid 1, artikel 18 aanhef en onder d. van de Wvw, het bepaalde in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV ’90, besluit van 26 juli 1990, Stb. 1990, 459 zoals nadien gewijzigd) en artikel 12 sub a. I van het BABW en daartoe bevoegd krachtens door het college van Burgemeester en Wethouders verleend mandaat in het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2016 (gemeenteblad 2016-6556, zoals nadien gewijzigd);

BESLUIT:

- tot het instellen van diverse verkeersmaatregelen, ten behoeve van o.a. het regelen van de voorrang, de maximumsnelheid en de verkeerscirculatie op en rondom het parkeerterrein aan de Olympiaweg/Buitendijk, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende tekening met kenmerk “ 1-ontsluiting parkeerterrein fase 1 “.  De directeur van Cluster Stadsbeheer wordt belast met de uitvoering van dit besluit. Dit besluit wordt zowel in de Staatcourant als op de voor de gemeente gebruikelijke wijze gepubliceerd. Rotterdam, juni 2017

Namens het college van Burgemeester en Wethoudersde directeur van het cluster Stadsontwikkeling,voor deze, het hoofd Verkeer en Vervoer,

S.M. Leijten-Adams

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van publicatie in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste bevatten:- naam en adres van de indiener- datum bezwaarschrift- de gronden van het bezwaar- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt. Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar:Het college van burgemeester en wethouders,t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, postbus 1011, 3000 BA te ROTTERDAM.Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: (010) 2676300. U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen op: www.rotterdam.nl/bezwaar U kunt, indien u een bezwaarschrift bij het college heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij:Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te ROTTERDAM.Voor een dergelijk verzoek is griffiegeld verschuldigd.

 

Naar boven