Gemeente Haren - Ontwerpbestemmingsplan woningbouw Meerweg – West inclusief ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere waarden - Meerweg, Haren

Logo Haren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan woningbouw Meerweg – West in procedure wordt gebracht overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening. Ten behoeve van dit bestemmingsplan dienen hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder te worden vastgesteld.

Het plan is onder de identificatiecode [NL.IMRO.0017.BPPMW16INBR-OW01] beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl

Toelichting project

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het oprichten van maximaal zes grondgebonden woningen op een in onbruik geraakte parkeerplaats nabij de jachthaven aan de westzijde van de Meerweg te Haren (naast Meerweg 243). Voor dit plan is tevens een ontwerp beeldkwaliteitsplan opgesteld en zal na vaststelling door de gemeenteraad worden toegevoegd aan de Welstandsnota. Mede hieraan zullen de uiteindelijke bouwplannen worden getoetst. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting, vanwege het verkeer op de Meerweg, voor drie beoogde woningen in het plangebied hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(a).

Het voornemen bestaat om, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden voor deze woningen vast te stellen.

Terinzagetermijn en mogelijkheden tot indienen van reacties

Alle relevante stukken liggen met ingang van donderdag 6 juli 2017 gedurende zes weken (dus tot en met woensdag 16 augustus 2017) voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Haren.

 

  • 1.

    U kunt op het ontwerpbestemmingsplan reageren middels het indienen van een bij voorkeur schriftelijke zienswijze bij de gemeenteraad van Haren (t.a.v. dhr. C. Kuperus), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan woningbouw Meerweg - West”. 

  • 2.

    Voor wat betreft het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden (Wet geluidhinder) dienen de zienswijzen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Haren (t.a.v. dhr. C. Kuperus), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden woningbouw Meerweg - West” 

  • 3.

    Aangaande het ontwerp beeldkwaliteitsplan dienen de bij voorkeur schriftelijke zienswijzen te worden gericht aan de gemeenteraad van Haren (t.a.v. dhr. C. Kuperus), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Zienswijze ontwerp Beeldkwaliteitsplan woningbouw Meerweg - West”. 

    Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heren C. Kuperus of F. Kamminga, telefoonnummer 14 050 of gemeente@haren.nl. Van een mondelinge zienswijze wordt verslag gemaakt.

     

Naar boven