Vastgesteld bestemmingsplan Nederhemert, Molenstraat 91, Zaltbommel

Logo Zaltbommel

De gemeenteraad van Zaltbommel heeft in zijn vergadering van 29 juni 2017 het bestemmingsplan “Nederhemert, Molenstraat 91 gewijzigd vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten ten behoeve van het kostenverhaal geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om het grootste bijgebouw op het perceel tot een woning te verbouwen. Het plangebied ligt aan de Molenstraat 91 in Nederhemert.

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op:

  • Opnemen in paragraaf 4.5 van de toelichting dat het plangebied ligt in de buitenbeschermingszone van de primaire waterkering de Maasdijk;

  • verwijderen van de dieraantallen in paragraaf 4.2.4. ‘Geur’;

  • toevoegen van artikel 4 Vrijwaringzone – dijk 2 aan regels en verbeelding van het bestemmingsplan en het vernummeren van de artikelen 4 t/m 8 naar 5 t/m 9;

  • aanpassen tekst van artikel 3.2.5., omdat deze zin niet loopt.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor u van donderdag 6 juli 2017 t/m woensdag 16 augustus 2017 ter inzage. De stukken liggen tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentekantoor van Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel.

De stukken kunt u ook digitaal bekijken. Dit doet u via onze site www.zaltbommel.nl (aanklikken ‘bestemmingsplannen’).

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.0297.NHNBP20170001-VS01.

Beroep

Bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kan van vrijdag 7 juli 2017 t/m donderdag 17 augustus 2017 beroep worden ingesteld. Als beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling. Het beroep of verzoek moet tenminste bevatten naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit en de gronden van het bezwaar of beroep.

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden:

  • -

    die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • -

    voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Een voorlopige voorziening kan door de Voorzieningenrechter worden getroffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het indienen van een beroepsschrift en het vragen van een voorlopige voorziening heft de Raad van State een griffierecht.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven