Bestemmingsplan Hoensbroek Noord 2016

Logo Heerlen

Bestemmingsplan Hoensbroek Noord 2016

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de

Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 26 januari 2017, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan "Hoensbroek Noord 2016" zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-identificatienummer NL.IMRO.0917.BP010400W000001-0301 voor eenieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan Hoensbroek Noord 2016 is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

- de terreingrens van Adelante, de Randweg, de Vaesraderbosweg en het tracé van de Buitenring in het noorden;

- de Akerstraat-Noord in het oosten;

- de Kastanjelaan, de Sleinadastraat, de Hoofdstraat, de Juliana-Bernhardlaan en het Laervoetpad in het zuiden;

- de loop van de Geleenbeek, de achterzijde van de woningen in de buurt Schuureik en de terreingrens van Adelante in het westen.

Een belangrijk gevolg van dit plan is dat volgens het bepaalde in het "Parkstad Structuurvisiebesluit Wonen en Retail", onbenutte planologische woningbouwtitels

per 1 januari 2013 moeten worden verwijderd. Concreet betekent dit voor het plangebied, dat de bestaande woningen in het plangebied worden gehandhaafd. Bouwrechten die niet zijn benut worden geschrapt. Daarnaast zullen conform vastgesteld beleid ook onbenutte detailhandels- en kantoorbestemmingen worden geschrapt.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 26 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl, of via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 1,

6400 AA te Heerlen onder vermelding van bestemmingsplan "Hoensbroek Noord 2016" en het zaaknummer Z-15091829.

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met dhr. R. Franssen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

Heerlen, 17 januari 2017

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven