Vaststellen bestemmingsplan “De Fabriek Maasbree”

Logo Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad op 27-06-2017 het bestemmingsplan “De Fabriek Maasbree” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied, gelegen aan de Venloseweg 25, 5993PH Maasbree.

Om voldoende toekomstperspectief voor deze maatschappelijk ondernemer te bieden is een uitbreiding van functies noodzakelijk. De gewenste uitbreiding bestaat uit 18 zorgappartementen (ikv 24 uurszorg), een maatschappelijk café (ondergeschikte horeca cat 3) en onder voorwaarden maximaal 12 keer per jaar zaalverhuur. Deze horeca activiteiten zijn vanwege geluidsbelasting specifiek gemaakt per zaal. Voor de reguliere activiteiten is voldoende parkeergelegenheid aanwezig, voor de grotere activiteiten wordt gebruik gemaakt van de parkeergelegenheid bij Boezt Maasbree.

Zienswijze

Op 20 april 2015 heeft het college ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan, waarna het plan 6 weken ter inzage heeft gelegen.

In deze periode zijn er vij f zienswijzen ingediend. De reactie op en wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen zijn opgenomen in de ‘Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan De Fabriek’ behorende bij het vastgestelde plan .

Inzien vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en de onderliggende stukken zijn raadpleegbaar via:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer NL.IMRO.1894.BPL0098-VG01;

  • Op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

  • Op papier in te zien bij de publieksbalie van het Huis van de Gemeente.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen van 05 -0 7 -2017 tot en met 1 6 -0 8 -2017 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met Paul Cuppen of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

 

Panningen, 04 juli 2017

Naar boven