Gemeente Leiden - M.e.r.-beoordelingsbesluit LBSP-Gorlaeus

Logo Leiden

Op 20 juni 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten dat voor het bestemmingsplan LBSP-Gorlaeus geen milieueffectrapport moet worden opgesteld.

Bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan heeft als hoofddoel het stedenbouwkundige masterplan en de hoofdinfrastructuur voor het plangebied te actualiseren. De functies in de gebieden bestaan uit onderwijs, bedrijfsruimte (bedrijven tot categorie 3), wonen, werken, horeca en parkeren.

Het college heeft haar besluit gebaseerd op een aanmeldingsnotitie van bureau Tauw die als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd, waaruit blijkt dat het project geen belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt tezamen met de bovengenoemde aanmeldingsnotitie van 30 juni 2017 tot en met 10 augustus 2017 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72). Beide locaties zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en op zaterdagochtend van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast zijn de stukken te vinden op de gemeentelijke website (www.leiden.nl/ruimtelijkeordening).

Zienswijzen en beroep

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen geen zienswijzen of beroepschriften worden ingebracht. Het besluit is echter onderdeel van de bestemmingsplanprocedure voor LBSP-Gorlaeus. Op dat bestemmingsplan kan wel worden gereageerd.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 14 071.

Naar boven