[Heroverwegingsbesluit bord Ruiterpad]

Logo Lochem

[2017-003316]

[M. Jansen]

Heroverweging Verkeersbesluit Saneren verkeersborden diverse kernen

Aanleiding

Op 28 februari 2017 is onder kenmerk 2017-000488 middels een verkeersbesluit in het kader van het beleid tot saneren verkeersborden besloten overbodige borden in Almen, Gorssel en Eefde te verwijderen. Vervolgens is dit besluit gepubliceerd in de Berkelbode en in de Staatscourant, hierop is een bezwaar van de heer Schieven, Ehzerallee 4, Almen binnengekomen. Het bezwaar is door de Commissie Bezwaarschriften in behandeling genomen. Op 15 juni 2017 ontving het college het advies van de commissie.

Advies

De commissie adviseert het college het bezwaar van reclamant op grond van artikel 1:3 van de Awb in samenhang met artikel 8:1 juncto artikel 7:1 van de Awb niet-ontvankelijk te verklaren en het bestreden verkeersbesluit te herzien in die zin dat het besluit tot verwijdering van het bord G10 “einde ruiterpad” locatie Ehzerallee niet meer opgenomen wordt in het heroverwegingsbesluit.

Beslui t

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem besluiten aan de hand van bovenstaande informatie;

1. Tot het verwijderen van de volgende verkeersborden in Almen:

Bord F5; Bestuurder moet tegemoet komend verkeer voorrang verlenen. Locatie: Dorpsstraat;Bord F6; Bestuurder heeft voorrang op tegemoet komend verkeer. Locatie: Dorpsstraat;E2; Stopverbod’(4x). Locatie: Staringweg;E1; Parkeerverbod. Locatie Berkelweg;Bord B6; Verleen voorrang op bestuurders kruisende weg. Locatie: Asselerweg;Bord B6; Verleen voorrang op bestuurders kruisende weg. Locatie: Scheggertdijk; 2. Tot het verwijderen van de volgende borden in Gorssel: Bord E1; Parkeerverbod. Locatie: Joppelaan;Bord E1; Parkeerverbod. Locatie: Joppelaan;Bord F6; Bestuurder heeft voorrang op tegemoet komend verkeer. Locatie: Nijverheidstraat;Bord F5; Bestuurder moet tegemoet komend verkeer voorrang verlenen. Locatie: Nijverheidstraat;Bord C2; Eenrichtingsweg, in deze richting gesloten. Locatie Kamperweg;Bord C3; Eenrichtingsweg. Locatie Veldhofstraat; 3. Tot het verwijderen van de volgende borden in Eefde: Bord E1; Parkeerverbod. Locatie: Kazernestraat (2x);Bord E1; Parkeerverbod. Locatie: Damlaan (3x);Bord E1; Parkeerverbod. Locatie: Kapperallee (2x);Bord B1; Voorrangsweg. Locatie: Kapperallee (2x);Bord B2; Einde voorrangsweg. Locatie Kapperallee;Bord G11; Verplicht fietspad. Locatie: Zutphenseweg;Bord C07; Geslotenverklaring voor vrachtauto’s. Locatie: Molendijk; 2. Het verkeersbesluit onder kenmerk 2017-000488 van 28 februari 2017 betreffende het verwijderen van diverse borden in Almen, Gorssel en Eefde hierbij in te trekken.      

Overige relevante informatie

Dit besluit wordt in afschrift verzonden aan: Politie, Postbus 4123, 7200 BC Zutphen Brandweer IJsselstreek  

Lochem, 16 juni 2017

Naar boven