Ontwerpbestemmingsplan IJmuiden Oost

Logo Velsen

Aankondiging

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het oostelijk deel van IJmuiden.

Aanleiding

Het bestemmingsplan voorziet in de vervanging van (delen van) verschillende oudere bestemmingsplannen die aan actualisering toe zijn. Het bestemmingsplan beoogt een eigentijdse planologische regeling te geven voor dit plangebied. Ook worden enkele ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Ligging plangebied

Het bestemmingsplan wordt begrensd door Het Noordzeekanaal, de oude spoorlijn/HOV tracé, het duingebied, en de westzijde van het stadspark. De bestemmingsplannen IJmuiden Centrum, Binnenhaven en HOV zijn actueel en maken daarom geen deel uit van IJmuiden Oost. De KPN-locatie is een apart bestemmingsplan en maakt daarom eveneens geen deel uit van IJmuiden Oost

 

Plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan IJmuiden Oost (idn: NL.IMRO.0453.BP0700IJMUIDENOOS1-O001) ligt met ingang van 30 juni 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis,

Dudokplein 1, IJmuiden en de centrale bibliotheek, Dudokplein 16, IJmuiden. Daarnaast is het plan digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt tevens de Inspraakrapportage ter inzage.

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Dit doet u door een brief te richten aan het college van burgemeesters en wethouders van Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan IJmuiden Oost”, of per e-mail aan ro@velsen.nl. Vergeet daarbij niet uw adres te vermelden.

Voor het indienen van mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer S.F. van Putten, via telefoonnummer 0255-567200.

Naar boven