Rectificatie: Ontwerp bestemmingsplan ‘Oosterhorn' (industrieterrein Delfzijl)

Logo Delfzijl

Voor het industrieterrein 'Oosterhorn' komt er één actueel bestemmingsplan. De oude ruimtelijke regelingen van in basis 1952 en 1965 gelden niet meer.

Het terrein ligt ten oosten van Delfzijl en wordt in het noorden begrensd door de Eems. In het oosten door de kern Borgsweer en het gehucht Lalleweer. De begrenzingen in zuidelijke en westelijke richting worden gevormd door de Warvenweg (N992) en de Oosterveldweg (N991).

Vanwege de nabijheid van Natura 2000-gebieden zijn een milieueffect rapport (MER) en een passende beoordeling (PB) opgesteld. Daarin zijn de mogelijke natuur- en milieueffecten van de voortgaande industriële ontwikkeling en de oprichting van een windpark op het industrieterrein beoordeeld.

Ter inzage

Het ontwerpplan en de bijlagen (o.a. het MER met aanvullingen en toetsingsadviezen) liggen van 29 juni 2017 tot en met 10 augustus 2017 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Het plan ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het plan indienen bij het college van B&W, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl.

Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Oosterhorn'. Voor mondelinge zienswijzen en/of informatie kunt u een afspraak maken met mw. I. Wijngaarde van de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 60 of mailen naar i.wijngaarde@delfzijl.nl. Bij afwezigheid van mw. Wijngaarde kunt u contact opnemen met dhr. F. Lenselink van de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (06) 21849611 of mailen naar f.lenselink@delfzijl.nl.

Inspraak- en informatiebijeenkomst

Op maandag 3 juli 2017 tussen 19.00-21.00 uur organiseren de gemeente en de provincie een gezamenlijke inspraak- en informatiebijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunningen voor het windpark 'Delfzijl Midden' (Oosterhorn) en het windpark 'Geefsweer' in de Molenberg te Delfzijl. U kunt het plan inzien, uitleg ontvangen over het plan en de bijlagen en eventueel vragen stellen. Ook kunt u mondelinge zienswijzen opgeven. U bent van harte welkom.

 

Naar boven