Ontwerpwijzigingsplan De Volgerlanden-Oost, 2e wijzigingsplan gebied B1

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerp van het wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-Oost, 2e wijzigingsplan gebied B1’ ter inzage ligt van donderdag 29 juni 2017 tot en met woensdag 9 augustus 2017.

Inhoud van het ontwerp wijzigingsplan

Voor het gebied B1 in De Volgerlanden-Oost is als uitwerking van het bestemmingsplan ‘De Volgerlanden-Oost’ een uitwerkings- en wijzigingsplan vastgesteld op 28 augustus 2015. Dit plan maakt de realisatie van een gedeelte van de nieuwbouwwijk De Volgerlanden mogelijk.

Door gewijzigde inzichten is nu één locatie binnen het plangebied in zeer beperkte mate herontworpen, in de vorm van een parkeerkoffer die enkele meters zuidelijker dan oorspronkelijk beoogd gerealiseerd zal worden. Daarnaast leeft vanuit stedenbouwkundig oogpunt de wens om op het eiland in het noordelijk deel van het plangebied een aantal grenzen van de bestemming 'Wonen' met één meter te verschuiven, ter plaatse van de entrees van het eiland. Deze afwijkingen passen niet binnen de grenzen van het vigerende plan, maar zijn dermate klein van aard dat gebruik gemaakt kan worden van de wijzigingsbevoegdheid uit artikel 15 van het uitwerkings- en wijzigingsplan gebied B1. Onderhavig wijzigingsplan geeft daaraan invulling.

Omdat het kostenverhaal als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening plaats vindt via de uitgifte van de gronden, is de vaststelling van een exploitatieplan in de zin van afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet vereist.

Stukken ter inzage

Van donderdag 29 juni 2017 tot en met woensdag 9 augustus 2017 ligt het ontwerp van het wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-Oost, 2e wijzigingsplan gebied B1’ met de bijbehorende stukken ter inzage.

Het ontwerpwijzigingsplan is in te zien op de site www.ruimtelijkeplannen.nl, onder publicatienummer NL.IMRO.0531.VolgerlOst2eWPB1-2001. Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl (door onder ‘ik woon’ op ‘ruimtelijke plannen’ en vervolgens op 'in procedure’ te klikken).

De papieren versie is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen over het ontwerpwijzigingsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u vóór 9 augustus 2017 contact op te nemen met de projectleider, de heer A. Lodewijks, te bereiken via doorkiesnummer (078) 770 2761.

Naar boven