Vaststelling bestemmingsplan Oude Wetering

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2017 het bestemmingsplan Oude Wetering heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Oude Wetering is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen tekstuele wijzigingen in de toelichting en planregels. Tevens zijn er wijzigingen op de verbeelding waaronder een aantal geringe aanpassingen in o.a. bestemmingsvlakken en begrenzingen en zijn er wijzigingsbevoegdheden opgenomen om op locatie specifiek woningen mogelijk te maken.

Bestemmingsplan Oude Wetering

Hoewel overwegend conserverend van aard maakt het voorliggende ontwerpbestemmingsplan enkele locatie specifieke ontwikkelingen mogelijk naar aanleiding van ingekomen initiatieven. In het bestemmingsplan zijn zodoende voor de locaties Kerkstraat 33, Plantage 48, Plantage 50 en Plantage 80 initiatieven opgenomen. Voor elk van deze initiatieven is door initiatiefnemers een separate ruimtelijke onderbouwing gemaakt. Ook zijn er ten behoeve van woningbouw op de locaties Veerstraat 20 en het perceel hoek Zuidschans/Weteringlaan wijzigingsbevoegdheden opgenomen in het bestemmingsplan.

Overigens is gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan het ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidshinder voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Dit is door middel van een separate publicatie bekend gemaakt. Aangezien binnen het plangebied bepaalde locatie specifieke ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt, is middels het hogere waarden onderzoek onderzocht of voor wat betreft het aspect wegverkeerlawaai een acceptabel woon- en leefklimaat gewaarborgd is. Er zijn in de periode van ter inzage legging geen zienswijzen binnengekomen. Het definitieve besluit hogere waarden Wet Geluidshinder wordt ook nu middels een separate publicatie bekend gemaakt en gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan Oude Wetering ter inzage gelegd.

Vanaf donderdag 29 juni 2017 tot en met woensdag 9 augustus 2017 ligt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op onze website www.kaagenbraassem.nl onder het kopje ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Wonen en bouwen’ of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer : NL.IMRO.1884.BPOWOUDEWETERING-VAS1 gebruiken.

Vanaf de dag van terinzagelegging kan, gedurende 6 weken, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door degene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Als u beroep instelt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen en er geen verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend bij de Raad van State. Het plan is onherroepelijk als er door de Raad van State een uitspraak is gedaan over het ingestelde beroep of als er binnen de beroepstermijn geen beroepschriften worden ingediend.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Weide Cezarini of een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl

Naar boven