Vught, komgrenswijziging ter hoogte van A65-N65

Logo Vught

 

De gemeenteraad heeft op 15 juni 2017 het besluit genomen om de grenzen van de bebouwde kom als bedoeld in artikel 20a van de Wegenverkeerswet 1994 ter hoogte van de A65-N65 te wijzigen.

 

Waarom het besluit tot het wijzigen van de komgrens?

In het kader van MIRT verkenning N65 is met Rijkswaterstaat gesproken over het afwaarderen van de autosnelweg A65 tot een niet-autosnelweg N65 met een snelheidsbeperking van 70km/h. Het gaat daarbij om het gedeelte vanaf de A2/ring ‘s-Hertogenbosch richting Tilburg. Een en ander vloeit voort uit de positieve ontwerp- en milieu aspecten die een dergelijke afwaardering met zich mee brengt. Op dit moment wordt binnen de plannen van PHS en N65 met het afwaarderen al rekening gehouden.

Een snelheidsregime van 70km/h op een niet-autosnelweg is uitsluitend mogelijk indien deze weg binnen de bebouwde kom is gelegen. Conform de hierboven beschreven situatie is dit in de huidige situatie niet het geval. Om die reden is het wenselijk de bebouwde komgrens als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994 op deze locatie te wijzigen.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het raadsbesluit met bijlagen ligt van 28 juni 2017 t/m 2 augustus 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 te Vught.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Vught, Postbus 10100, 5260 GA Vught.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar.

 

Naar boven