Gemeente Enschede, verkeersbesluit, het aanwijzen van een fietspad aan de Elsbeekweg

Logo Enschede

Datum: 21 juni 2017

Kenmerk: V-2017-3331

Burgemeester en Wethouders van Enschede

Gelet op

Het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), waarbij hun college bevoegd is verklaard tot het nemen, wijzigen en intrekken van besluiten en maatregelen als bedoeld in artikel 15 van de WVW;

Overwegende:

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Belangenafweging en motivering

Uit het oogpunt van:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg

  • -

    het beschermen van de weggebruikers en passagiers

is het gewenst om de Elsbeekweg, tussen de Lonnekerbrugstraat en de F35, nabij het FC Twente stadion en station Kennispark, aan te wijzen als verplicht fietspad door plaatsing van bord G11 nabij de kruising Elsbeekweg en de Lonnekerbrugstraat, conform bijgevoegde situatietekening.

Overwegingen

Tussen het stadion van FC Twente en station Kennispark ligt de Elsbeekweg. De Elsbeekweg is een pad dat de Lonnekerbrugstraat met de fietssnelweg F35 verbindt. De Elsbeekweg is momenteel echter nog niet aangewezen als fietspad, waardoor bromfietsen en motoren gebruik maken van het pad en op de F35 uitkomen. Om dat te voorkomen is het wenselijk om dit deel van de Elsbeekweg aan te wijzen als fietspad doormiddel van het plaatsen van verkeersbord G11 om zodoende tot één aaneengesloten fietsverbinding te komen met de F35.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover d.d. 20 juni 2017 een positief advies uit.

Besluit:

Naar boven