Vastgesteld bestemmingsplan 'Haling 20'

Logo Enkhuizen

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Haling 20' conform artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening op 6 juni 2017 door de gemeenteraad ongewijzigd is vastgesteld en vanaf donderdag 29 juni 2017, gedurende zes weken ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt ten Noorden van de Haling en het bedrijf wordt via de Haling ontsloten. Het bestemmingsplan voorziet in een passende bestemming voor het mogen uitbreiden van het bedrijf Visser Bloembollen, Haling 20. De bedrijfsuitbreiding is ten Westen van de bestaande bedrijfsopstallen gesitueerd. Het plan voorziet in de vergroting van het bouwperceel waarbij uiteindelijk de bestaande bebouwing zal worden verdubbeld.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, kan vanaf donderdag 29 juni 2017 gedurende zes weken op afspraak worden ingezien bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan gedurende 6 weken na de datum van bekendmaking bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het betreffende ontwerpbestemmingsplan of die niet tijdig hun zienswijze over het betreffende ontwerp naar voren hebben gebracht en kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Ook kunnen degenen die door de aangebrachte wijzigingen in hun belangen worden geraakt desgewenst beroep instellen. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorzienig bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Dhr. F.M. Weghaus,

Beleidsadviseur Ruimte.

 

Enkhuizen, 6 juni 2017

 

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen,

 

De secretaris,

mr. M.J. Schadé

 

De burgemeester,

J.G.A. Baas

 

Naar boven