Wet geluidhinder, Hogere Grenswaarden

Logo Haarlemmermeer

In het kader van het bestemmingsplan Cruquius Wickevoort, dient een Hogere waarde wegverkeerslawaai te worden vastgesteld voor de realisatie van een nieuwe woningbouwlocatie.

Uit onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Kruisweg en de Spieringweg, op de te toetsen gevels van de woningen binnen deze locatie een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van deze geluidsbronnen zijnde resp. 48 dB (art.82 Wgh).

De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 54 dB(A).

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn van plan om voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.

Vanaf 27 juni a.s. ligt het besluit met bijlage(n) gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 09.00 -13.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852.

 

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden hun zienswijze(n) ten aanzien van het ontwerpbesluit zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te richten aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer t.a.v. de Clustermanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit bij het Informatiecentrum in het raadhuis te Hoofddorp.

 

Naar boven