Verkeersbesluit 'Aanwijzen twee parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen te Baard'

Logo Littenseradiel

Onderwerp:

Aanwijzen van twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen op het parkeerterrein aan de Dekemawei tegenover café Baard aan de rand van de bebouwde kom van Baard.

Overweg e n d e:

Op 23 maart 2017 heeft Allego B.V. een schriftelijk verzoek ingediend voor het plaatsen van een oplaadobject en het aanwijzen van twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen op het parkeerterrein aan Dekemawei aan de rand van bebouwde kom van Baard.

Er is voldoende aangetoond dat er ter plaatse behoefte bestaat aan een oplaadobject met twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen. In deze behoefte kan niet worden voorzien door reeds aanwezige oplaadobjecten binnen een straal van 400 meter of door parkeer- en oplaadmogelijkheden op eigen terrein.

Het gebruik van elektrische voertuigen draagt bij aan een schonere lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast.

De parkeerdruk in de directe omgeving laat toe dat er twee parkeerplaatsen worden aangewezen voor het opladen van elektrische voertuigen.

De parkeerplaatsen zijn openbaar toegankelijk en de in Nederland geldende verkeersregels zijn van toepassing. De parkeerplaatsen zijn in eigendom en beheer bij de gemeente. Dit besluit draagt bij aan het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg en het voorkomen of beperken van hinder, overlast en schade door het verkeer.

Op basis van Artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is er overlegd met de politie over de wenselijkheid van de maatregel en over de instelling en de handhaving van deze maatregel. De politie gaat akkoord met dit besluit.

Wij hebben op deze procedure de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing verklaard. Voorafgaand aan dit verkeersbesluit hebben wij een ontwerp-verkeersbesluit genomen, dat van 4 mei 2017 tot en met 15 juni maart 2017 in het gemeentehuis ter inzage heeft gelegen. Belanghebbenden konden gedurende deze periode tegen het ontwerpbesluit mondeling of schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Gelet op:

  • -

    artikel 18 eerste lid onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: Wvw 1994), ingevolge verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap;

  • -

    de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994;

  • -

    de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (hierna: RVV 1990);

  • -

    de bepalingen van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW);

Besluit:

Burgemeester en wethouders van Littenseradiel besluiten:

  • 1.

    twee parkeerplaatsen bij het Oplaadobject op het parkeerterrein aan de Dekemawei tegenover café Baard net buiten de bebouwde kom van Baard aan te wijzen als parkeerplaatsen voor alleen het opladen van Elektrische Voertuigen. De betreffende twee parkeerplaatsen zijn aangeduid op de bij dit besluit behorende tekening; 

  • 2.

    dit besluit kenbaar te maken aan de weggebruikers door middel van het plaatsen van bord E4 uit bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met onderbord met daarop de tekst ‘opladen elektrische voertuigen’, alsmede met onderbord OB501 – schuin (links/rechts wijzend).

      

Wommels, 21 juni 2017,

burgemeester en wethouders van Littenseradiel, 

, burgemeester. 

, secretaris.

 

Bijlage Beroep

Het verkeersbesluit van 21 juni 2017 ligt van 29 juni 2017 zes weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. De tekst van het verkeersbesluit (zonder de onderliggende stukken) is ook in te zien op www.littenseradiel.nl onder Actueel, Bekendmakingen. Tegen het verkeersbesluit kunnen geen bezwaarschriften worden ingediend.

Een beroepschrift bij de Rechtbank Noord-Nederland (Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AG Groningen) tegen het verkeersbesluit kan gedurende de beroepstermijn uitsluitend nog worden ingediend door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt.

Naar boven