Ter inzagelegging Ontwerp Structuurvisie ’t Ven Oost

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders van Venlo maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de ter inzage legging bekend van de ontwerp structuurvisie ’t Ven Oost (identificatienummer NL.IMRO.0983.SV201701TVENOOST-ON01)

Ontwerp Structuurvisie ’t Ven Oost

De ontwerp structuurvisie heeft betrekking op het gebied ’t Ven Oost, begrensd door de Weselseweg, de Klagenfurtlaan, de steilrand en de A67.

In de Ruimtelijke structuurvisie voor Venlo uit 2014 is ’t Ven Oost aangewezen als transformatiegebied. De beoogde transformatie is dat door sloop van verouderde kassen in het gebied plaatsgemaakt wordt voor een ruim, groen, hoogwaardig woonmilieu. Naast het slopen van de kassen bestaat de kwaliteitsimpuls uit het terugbrengen en versterken van de landschappelijke en waterstructuren. Voor het gehele gebied wordt daarmee een kwaliteitsimpuls bereikt; zowel voor de inwoners van Venlo, het gebied zelf en de toekomstige bewoners. De voorgenomen bouw van maximaal 154 woningen past in de dynamische woningbouwprogrammering van de gemeente Venlo. Door vastlegging van het beleid voor dit gebied in onderhavige structuurvisie ligt de koers vast.

De gemeente Venlo initieert de transformatie niet zelf. Bijzonder uitgangspunt voor deze gebiedsontwikkeling is dat een marktpartij als gebiedsregisseur het voortouw neemt.

Voor het gemeentebestuur is de structuurvisie het belangrijkste afwegingsdocument voor het nemen van ruimtelijke vervolgbesluiten om de daadwerkelijke transformatie mogelijk te maken.

Terinzagelegging

De ontwerp structuurvisie met inbegrip van bijbehorende stukken ligt gedurende 6 weken ter inzage (van 29 juni tot en met 9 augustus 2017) in het Stadskantoor, Hanzeplaats 1 te Venlo. De stukken kunnen hier analoog en digitaal worden ingezien. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 077.

De ontwerp structuurvisie met inbegrip van bijbehorende stukken is ook in te zien langs elektronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.SV201701TVENOOST-ON01. Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeente Venlo. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimte & Economie, contactpersoon Tiny Ververs-Schouren, telefoonnummer 077-3596348.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Inloop avond

Op 12 juli 2017 wordt van 16.30 tot 19.30 een inloopavond georganiseerd in ruimte 0.4/0.5 van het stadskantoor, Hanzeplaats 1 te Venlo. Iedereen kan daar vrij inlopen om de stukken in te zien en desgewenst een toelichting te krijgen.

Venlo, 28 juni 2017

Naar boven